Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sad, Šerif

Dinamo minimalno slavio bizarnim golom i nastavio sjajan niz protiv Gorice

Gorica je i 14. put u međusobnim susretima na kraju morala stisnuti ruku prvaku.

Galerija Dinamo - Gorica

Nogometaši Dinama svladali su Goricu s 1-0 (1-0) u prvoj utakmici 5. kola HT Prve lige odigranoj u petak na Maksimiru.

Dinamo je do pobjedničkog pogotka došao u 36. minuti, kad je ubačaj Moubandjea s lijevog boka pokušao blokirati Albi Doka, od kojeg se lopta čudno odbila, u visokom luku preletjela vratara Gorice Ivana Banića i završila u mreži.

Dinamo je pobjedom došao do trećeg mjesta i sa sedam bodova se bodovno izjednačio s Rijekom, Hajdukom i Lokomotivom. Vodeći Osijek ima 10 bodova iz četiri utakmice. Nakon drugog uzastopnog poraza, Gorica je ostala na šestom mjestu sa šest bodova.

Krznar izveo šarenu postavu

Damir Krznar je protiv Gorice izveo kombiniranu postavu bez nekolicine igrača koji su sudjelovali u pobjedi u Varšavi, poput strijelca Bartola Franjića, asistenta Luke Ivanušeca, hrvatskih reprezentativaca Brune Petkovića i Mislava Oršića.

Unatoč tome, domaća momčad je očekivano imali veliku nadmoć u posjedu lopte, što je odgovaralo i Gorici, čiji se trener Krunoslav Rendulić opredijelio za prijetnje iz kontranapada. Bilo ih je nekoliko, ali nije nije završila čistom prilikom.

Ni Dinamo nije bio pretjerano konkretan i precizan u završnici, ali je na vrlo sretan i pomalo bizaran način hrvatski prvak u 36. minuti došao do jedinog pogotka na utakmici.

Bizaran gol za 1:0

Švicarski reprezentativac Francois Moubandje je dobro istrčao kontranapad po lijevoj strani, dobio pravovremenu loptu i s pozicije skraćenog kornera odlučio ubaciti lijevom nogom u kazneni prostor. Suparnički branič Albi Doka je u najboljoj namjeri uklizao kako bi blokirao ubačaj, lopta se od njegove noge odbila, dobila čudnu putanju i u visokom luku preletjela vratara Gorice Ivana Banića te završila u mreži.

Mogao je Dinamo u drugom poluvremenu povećati prednost, ali je Banić imao nekoliko zapaženih intervencija, poput one u 65. minuti kad je pucao Lovro Majer te u 85. minuti kad se Lirim Kastrati po desnoj strani sjurio u kazneni prostor, dobio odličnu loptu od Špikića, ali ne uspjeva svladati Banića u situaciji "jedan na jedan".

Tako je Maksimir ostao jedini prvoligaški teren na kojem Gorica od ulaska u prvoligaško društvo još nije uspjela osvojiti nijedan bod, a četiri puta je u sedam dvoboja gubila samo s jednim golom razlike.

Utakmicu je sudio Dario Bel iz Osijeka.

Strijelac: 1-0 Albi Doka (36-ag)

 

Dinamo - Gorica 1:0, Moubandje 36. minuta:

gol expired Pogledajte jedan od najbizarnijih golova u povijesti HNL-a: Moubandje zabio slično kao Prosinečki Jamajci divider

DINAMO: Livaković - Šutalo, Perić, Theophile, Moubandje - Jakić, Bulat - Kastrati, Majer, Menalo - Čop

GORICA: Banić - Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Pršir - Šroler, Mitrović, Lovrić - Dieye

Dinamo - Gorica 1:0

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider