Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
borba za LP

Dinamo opet pobijedio i izborio treće pretkolo Lige prvaka: Modri saznali i protivnika

Dinamo je opravdao ulogu favorita na Cipru.

Omonia - Dinamo (Foto: GOL.hr)

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju 2. pretkola u Nikoziji pobijedili Omoniju sa 1:0 i tako potvrdili 2:0 pobjedu iz prve utakmice.

Pogodak odluke zabio je Luka Menalo u 79. minuti.

Modri su na Cipar doputovali s dva gola prednosti i ne samo da su uspjeli obraniti prednost, već su upisali i novu pobjedu.

U idućoj rundi Dinamo će igrati protiv poljske Legije. U slučaju pobjede Modrima bi ostala još jedna prepreka na putu do Lige prvaka, ali i osigurano mjesto u Europskoj ligi. Naime, poraz u zadnjem pretkolu LP osigurava nastup u jednoj od skupine Europske lige.

U slučaju poraza od Legije, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz u play-offu Europske lige, pak, jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.

Davor Šuker EKSKLUZIVNO Davor Šuker za Dnevnik Nove TV o snimci na kojoj Mamić traži njegovu smjenu: "Ne želim se spuštati na taj nivo. Izlazim čista obraza, to je najvažnije" divider

Dinamo je na Cipar otputovao s dvije uzastopne pobjede, protiv Ciprana sa 2:0 u Zagrebu, a potom i protiv Hrvatskog dragovoljca sa 4:0, čime su Modri popravili dojam nakon poraza na otvaranju prvenstva od Slaven Belupa.

Utakmica se prvotno trebala igrati u 17 sati po lokalnom vremenu, no zbog velikih vrućina susret je prebačen na 19 sati, odnosni 18 po hrvatskom vremenu. No i tada je bila užasno vruće, susret je počeo na 38 stupnjeva Celzijusa.

U prvih pola sata nije bilo previše uzvuđenja pred vratima Dominika Livakovića i Fabiana. Prvu izbiljnu priliku imao je domaćin u 30. minuti. Lecjaks je odlično prošao po lijevoj strani i pucao, no Livaković je obranio udarac bivšeg igrača Dinama.

gol expired Mourinho prekrižio Antu Ćorića: Roma ga šalje u njegov šesti klub u karijeri divider

U 32. minuti na suprotnoj strani iz slobodnog udarca je zaprijetio Oršić, no nije bilo promjene rezultata. Najbolju priliku u prvom dijelu vidjeli smo u 45. minuti. Ponovo je pucao Oršić, no Fabiano je obranio njegov dalekometni pokušaj.

Fabiano je zaustavio i Oršićev udarac u 63. minuti. Danas najaktivniji Dinamov igrač je izašao jedan na jedan s vratarom, ali je Fabiano sjajno reagirao.

U 71. minuti lijepu priliku je imao i Menalo, no brazilski vratar je još jednom izašao kao pobjednik. No osam minuta kasnije Menalo je bio precizan.

Mišić je ubacio, a Menalo glavom zabio za pobjedu i novi korak bliže plasmanu u Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider