Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"neka nigerija misli o nama"

Perišić i Kalinić otkrili što je potrebno da ova generacije ostvari svoj puni potencijal u Rusiji!

Hrvatsku reprezentaciju za tri očekuje prva utakmica na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Tri dana uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pred novinare izlaze Ivan Perišić i Nikola Kalinić. Solinjanin i Omišanin dali su nam svoja očekivanja uoči utakmice Hrvatska – Nigerija koja je rasporedu ove subote od 21:00 u Kalinjingradu.

Ivan Perišić bio je ponajbolji igrač Hrvatske na posljednja dva velika natjecanja. Za očekivati je i da će u Rusiji biti na visokoj razini.

"Pripremne utakmice ne znače ništa ako ne napravimo neki značajniji rezultat. Važno je da budemo na visokom nivou i nadam se velikom turniru", rekao je Perišić.

* Ako gledamo naša krila i napadače, možemo li mirno spavati?

"Sigurno da imamo vrlo kvalitetne ofenzivne igrače, sigurno da se ne trebamo bojati. Važno je da dobro igramo i stvaramo prilike za napadače", rekao je Nikola Kalinić.

* Ante Rebić i ti igrate na sličnim pozicijama. Često mijenjate vaše pozicije, a moje pitanje je kako se slažete i kako funkcionirate?

"Puno se pisalo o tome, ali Hrvatska kao sve prave ekipe mora imati dva dobra krila. Svih 23 igrača moraju biti na nivou ako želimo nešto napraviti. Tko će igrati, to je na izborniku", rekao je Perišić. 

* Je li ovo posljednja šansa ove generacije?

"Većina igrača je u najboljim godinama, mislim da imamo još jednu šansu nakon ove. Ovisi o igračima koliko planiraju još igrati. Protiv Portugala smo dominirali, imali tih par šansi i onda primili pogodak iz kontre. Ali moramo prenijeti tu atmosferu i igru", rekao je Perišić.

* Treba li se prilagođavat Nigeriji?

""Bolje je da oni misle o nama. Treba pokazati respekt, ali trebamo se dobro pripremiti i proučiti naše šanse za pobijediti, najbitnije je da uzmemo ta tri boda", smatra Kalinić.

* U kontekstu Nigerije, što vam je otkrila utakmica sa Senegalom? 

"Mislim da se radi o vrlo sličnim reprezentacijama koje igraju kontru i polukontru. Iako mi tu utakmicu sa Senegalom nismo odigrali na najvišem nivou. Ako protiv Nigerije budemo pravi, sigurno da pobjeda neće biti pod upitnikom. Ali sigurno i da oni imaju šanse", rekao je Kalinić.

"Po meni je Senegal možda još bolji od Nigerije. Ali to je ekipa koja se gotovo uvijek plasira na velika natjecanja, ali svi se nadamo pobjedi", nadovezao se Perišić. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider