Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve u ožujku

Hajduk u nastavku slomio otpor četvrtoligaša Zagreba i prošao dalje: Ovo su svi parovi četvrtfinala

Odigrana je i posljednja ovosezonska utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

U posljednjoj utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa na stadionu u Veslačkoj ulici u Zagrebu Hajduk je s 3:0 pobijedio Zagreb i plasirao se u četvrtfinale gdje će također biti gost, kod Gorice.

Kao i ostali klubovi nižih liga, Zagreb nema dozvolu za igranje ligaških utakmica, pa se za ogled protiv Hajduka pripremao igrajući prijateljske susrete. S druge strane Splićani su ušli u ovaj dvoboj nakon što su u protekla dva tjedna ostvarili dvije ligaške pobjede, obje protiv Rijeke na Rujevici, a između tih utakmica većina momčadi provela je u karanteni zbog zaraze koronavirusom.

Splićani su se dugo mučili protiv nekadašnjeg prvaka Hrvatske koji je danas četvrtoligaš. Pružili su Pjesnici vrlo dobar otpor igračima Paola Tramezzanija i tek nakon što je talijanski stručnjak na klupi Hajduka na poluvremenu promijenio neke stvari i u igru poslao Marka Livaju, Marca Fossatija i Darka Todorovića, gosti su slomili domaćine.

U 58. minuti je Jairo otključao mrežu Zagreba - nakon prodora Todorovića i odbijene lopte Brazilac nije imao težak posao.

Zagreb je šest minuta kasnije ostao s igračem manje, drugi žuti karton dobio je Karlo Strunje, a u 66. je Livaja iz slobodnog udarca sa 17 metara matirao domaćeg vratara Gašparića za povećanje vodstva.

Priču je zaključio Jairo svojim drugim pogotkom, u 70. minuti, nakon što ga je fenomenalno proigrao Livaja.

Parovi četvrtfinala:

Osijek - Rijeka (srijeda, 3. ožujka u 14:30)
Dinamo - Slaven Belupo (srijeda, 3. ožujka u 17:00)
Oriolik - Istra 1961 (srijeda, 17. ožujka u 15:00)
Gorica - Hajduk (utorak, 16. ožujka u 17:00)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider