Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tri boda

Bjelica šokiran u Puli: Istra srušila Osijek u sudačkoj nadoknadi, treća sreća za Bakrara

Istra je u Puli pobijedila Osijek 1:0 u 4. kolu HNL-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Istre 1961 u susretu su 4. kola SuperSport HNL-a u Puli svladali Osijek sa 1-0 (0-0). Jedini gol na utakmici postigao je Mounsef Bakrar u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to susret tijekom kojega se po tri puta tresali i okvir gola i mreža, ali rezultat se promijenio tek u sudačkoj nadoknadi.

gol expired Čudesna statistika Marina Ljubičića: Ne sjećamo se kad je neki hrvatski nogometaš imao ovo divider

Sredinom prvoga poluvremena oba sastava zatresla su vratnicu, u 19. minuti okvir gola je zaustavio pokušaj Osijekova kapetana Škorića, a četiri minute potom na suprotnoj je strani okvir gola pogodio i Marin.

U 62. minuti domaći su mislili da su stigli do prednosti kada je Alžirac Bakrar pospremio odbijanac u mrežu nakon što se pokušaj Petkovića s ruba kazenog prostora odbio od vratnice. No, analizom putem VAR-a ustanovljeno je kako je domaći napadač bio u zaleđu. Petnaestak minuta kasnije Bakrar je još jednom pogodio mrežu iza Ivušića, no i u toj situaciji se nalazio u zaleđu pa se rezultat nije mijenjao.

Istra srušila Osijek u sudačkoj nadoknadi

No, Bakrar se nije predavao i u trećoj minuti nadoknade još je jednom svladao Ivušića, a ovoga puta taj je pogodak i priznat. Alžirac je prihvatio jedno dubinsko proigravanje i zatim sjajnim lobom prebacio istrčalog hrvatskog reprezentativca.

gol expired Slaven Belupo i Šibenik u Koprivnici remizirali: Bez pobjednika, ali i golova divider

Ovim rezultatom nastavila se kriza Osijeka kojemu je ovo bila četvrta uzastopna utakmica bez pobjede, treća u HNL-u uz bolni poraz i ispadanje od Kizilžara u Konferencijskoj ligi, dok je Istra 1961 uspjela osvojiti prve bodove u ovoj sezoni.

Osijek je ostao šesti na ljestvici s četiri boda, koliko imaju i peta Rijeka te sedmi Varaždin, dok je Istra 1961 skočila na deveto mjesto s tri boda, koliko ima i osma Lokomotiva. Na vrhu je Dinamo sa 10 bodova, drugi Hajduk ima šest s dvije utakmice manje, dok je dno preuzela Gorica s dva boda. 

REZULTATI 4. KOLA:

Petak:
Varaždin - Dinamo 1-1 (Šego 63 / Špikić 45+1)
Subota:
Slaven B. - Šibenik 0-0
Istra 1961 - Osijek 1-0 (Bakrar 90+3)
Nedjelja:
Lokomotiva - Rijeka (21 sat)
Odgođeno:
Hajduk - Gorica

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider