Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postavio i rekord

Čudesna statistika Marina Ljubičića: Ne sjećamo se kad je neki hrvatski nogometaš imao ovo

Marin Ljubičić je na početku ovog prijelaznog roka iz Hajduka otišao na posudbu u LASK iz Linza. Austrijsku avanturu započeo je na fantastičan način.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je početkom ljetnog prijelaznog roka Marin Ljubičić odlazio iz Hajduka na posudbu u LASK iz Linza, vjerojatno nije mogao niti zamisliti da će novo poglavlje svoje karijere otvoriti na tako briljantan način.

Mladi napadač ove subote je postigao čak četiri pogotka u gostujućem trijumfu LASK-a protiv Wolfsbergera čime je zaokružio svoj dosadašnji učinak na devet golova u četiri nastupa.

Marin Ljubičić Hrvatska dobiva napadača za budućnost: Fenomenalni Ljubičić sprašio četiri gola, hat-trick za 37 minuta! divider

Postigao je još jedan u prvoj prijateljskoj utakmici u kojoj je obukao dres LASK-a, ali golovi iz prijateljskih dvoboja se ne broje u službenu statistiku koja je, u Marinovom slučaju, ionako impresivna.

Prva natjecateljska utakmica koju je Ljubičić odigrao za LASK bilo je gostovanje u Kupu protiv niželigaša Schwaza. Nakon što su domaćini poveli, goste je to pokrenulo, raspucali su se i iskalili na njima, a Ljubičić je ostvario hat-trick, najavivši da je to samo uvod u one ozbiljnije susrete.

Povijesni rekord

Na startu austrijske Bundeslige LASK je s 3:1 svladao Austriju Klagenfurt, a Ljubičić je bio strijelac trećeg pogotka.

U drugom kolu sredinom drugog poluvremena Marin je opet poentirao, ali njegovi suigrači nisu uspjeli sačuvati prednost do kraja protiv Austrije Beč. Ljubičić je u 72. minuti zamijenjen, a u 88. su Bečani zabili za izjednačenje.

I naposljetku - ova subota. LASK je uništio Wolfsberger, a upravo je 20-godišnji Splićanin najavio katastrofu za domaćine, zatresavši mrežu prvi put već u prvoj minuti.

Dakle, u prva tri prvenstvena kola Ljubičić je zabio šest golova i ujedno je postao prvi igrač u povijesti austrijske Bundeslige koji je bio strijelac u sve tri startne runde.

Čudesne, fenomenalne brojke koje dodatno dobivaju na težini ako se uzme u obzir činjenica da niti jednu utakmicu nije na terenu proveo svih 90 minuta. Bio je starter u sva tri kola, ali svaki put ga je trener Dietmar Kühbauer mijenjao u drugom poluvremenu.

Ljubičić zabija svakih pola sata

Konkretno: 60 u prvom, 71 u drugom i 59 minuta u trećem sveukupno je 190 minuta. U tih 190 minuta Ljubičić je sprašio šest zgoditaka ili prosjeku: jedan gol svakih 31,6 minuta.

Njegova posudba u LASK-u iz Hajduka tek je započela i rano je, a i ne odveć pametno, razbacivati se s bilo kakvim prognozama oko konačnog broja Ljubičićevih pogodaka u dresu austrijskog prvoligaša. Ono u što smo sasvim sigurni je da se ne možemo sjetiti kad je jedan hrvatski nogometaš imao prosjek da postiže pogodak svakih pola sata.

Novu priliku Ljubičić će imati iduće nedjelje kada LASK dočekuje Rapid Beč.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider