Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijede Slovaci

Hajduk odigrao nulu na Farskim Otocima i prošao u treće pretkolo: Ivan Rakitić debitirao!

HB Torshavn i Hajduk odigrali su utakmicu bez golova pa Splićani idu dalje zbog trijumfa u prvoj utakmici.

Galerija Hajduk - HB Torshavn HB Torshavn - Hajduk HB Torshavn - Hajduk

U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige Hajduk je kao gost odigrao 0:0 s HB Torshavnom na Farskim Otocima i ukupnim rezultatom 2:0 prošao dalje.

Hajduku u trećem pretkolu slijede dvije utakmice protiv slovačkog Ružomberoka koji je poražen u drugom pretkolu Europske lige od Trabzonspora. U prvom susretu, 8. kolovoza, Splićani će gostovati u Slovačkoj.

Dvoboj je počeo šansom Hajduka, a u glavnoj ulozi je bio Sanyang, ovoljetno pojačanje Splićana. Njegov udarac u bliži kut zaustavio je domaći vratar.

Dosta izjednačeno se igralo u uvodnom dijelu susreta, a prvu sljedeću veliku šansu imao je domaći sastav. Opasno je bilo pred Lučićem, ali domaći igrači nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu.

Odlično izdanje Ivana Lučića

U tim trenucima susreta igrači HB Torshavna su izgledali bolje i rastrčanije te su još nekoliko puta u opasnim naletima dolazili u splitski šesnaesterac. Hajduk je uzvratio u 42. minuti kada je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu. Diallo se sjurio prema suparničkim vratima te je pogodio vratnicu, a u nastavku akcije opet je Sanyang pokušao, ali nije bio uspješan u svom naumu.

Na samom kraju prvog dijela pokušao je prvo Pukštas i još jednom Diallo, ali odmor su momčadi dočekale sa startnim rezultatom.

Rakitić ušao u 70. minuti

U sličnom ritmu se nastavila utakmica u drugom dijelu. Ravnopravno se igralo u Torshavnu, a domaći sastav prvi sljedeći put je zaprijetio u 63. minuti. Duah je nadskočio svog čuvara te je vrlo opasno pucao glavom, ali je odlično reagirao vratar Hajduka Lučić i spriječio vodstvo domaćina.

U 70. minuti u igru je ušao nekadašnji sjajni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je time ostvario svoj debitantski nastup u dresu splitskog kluba.

Ponovno je opasno bilo pred splitskim vratima u 83. minuti. Šetala je lopta po gol-liniji nakon udarca Samuelsona, ali je Uremović u tom trenutku bio spasitelj hrvatskog predstavnika onemogućivši siguran pogodak. Do kraja je domaćin pokušavao zabiti i unijeti dramatiku u samu završnicu, ali nije uspio.

Konferencijska liga, 2. pretkolo (uzvratna utakmica)

HB Torshavn - Hajduk 0:0; prva utakmica 0:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook