Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šok za bijele

VIDEO Rijeka zaustavila niz Hajduka i slavila peti put u zadnjih šest susreta na Poljudu

Hajduk i Rijeka na Poljudu su igrali u sklopu 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

U sklopu 25. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu izgubio 3:1 protiv Rijeke.

Vodeći pogodak za Rijeku postigao je Josip Drmić u 17. minuti. Na 2:0 prednost gostiju povećao je Haris Vučkić u 33. minuti. Nadu Splićanima u preokret donio je Marko Livaja golom u 69. minuti. No, Anton Krešić je u 86. minuti pogodio za konačnih 3:1.

Rijeka je sa 49 bodova preskočila Hajduk na ljestvici i bodovno se izjednačila s drugoplasiranim Osijekom koji u nedjelju (18 sati) u Gradskom vrtu dočekuje vodeći Dinamo koji ima 50 bodova i utakmicu manje od od Osječana te dvije manje od Rijeke.

HNL golovi: Hajduk - Rijeka 0:1 (Drmić)

Valdas Dambrauskas je u svojoj 12. službenoj utakmici na trenerskoj klupi Hajduka doživio prvi poraz. Nogometaši Rijeke još su jednom dokazali da su Hajdukova "crna mačka" i došli do pete pojede u posljednjih šest gostovanja na Poljudu.

gol expired VIDEO Marko Livaja zabio pa žestoko udario glavom u stativu, izgledalo je jako ružno divider

Konačna statistika će pokazati stotpostotnu realizaciju Rijeke, čija su sva tri udarca prema okviru završila i u mreži.

HNL golovi: Hajduk - Rijeka 0:2 (Vučkić)

Riječkim junakom pokazao se 26-godišnji stoper Anton Krešić, asistent kod prvog i strijelac trećeg riječkog pogotka, koji je besprijekorno obavio i svoje obrambene zadatke.

Splićani su, istina, prvi zaprijetili preko Nikole Kalinića u 10. minuti, ali je njegov udarac ukrotio Nediljko Labrović.

Rijeka je djelovala prilično suzdržano i čekala svoje prilike iz kontranapada i prekida. Jedna takva urodila je prvim pogotkom u 17. minuti. Nakon udarca iz kuta najviši je u skoku bio Krešić koji je spustio loptu na nogu Josipa Drmića, a najbolji riječki strijelac je iz neposredne blizine svladao Danijela Subašića.

HNL golovi: Hajduk - Rijeka 1:2 (Livaja)

Rijeka je svoju prednost udvostručila u 33. minuti, kad je Domagoj Pavičić iskoristio neodlučnost i mlake reakcije Hajdukovih obrambenih igrača. Između dvojice domaćih igrača Pavičić se s lijevog boka probio prema sredini i predao loptu Harisu Vučkiću koji je prvo fintirao udarac, a potom preciznim i ne pretjerano snažnim šutom svladao Subašića.

Očekivano, Rijeka se u drugom poluvremenu povukla i odlučila braniti stečenu prednost. Hajduk je, s druge strane, napravio veliki pritisak, ali sve do 69. minute rezultata nije bilo. Tada je Sahiti uz dosta sreće došao do lopte u kaznenom prostoru Rijeke, uspio ubaciti pred vrata gdje je prvi na lopti bio Marko Livaja i glavom je poslao mrežu, a pritom se i lakške ozlijedio.

HNL golovi: Rijeka - Hajduk 1:3 (Krešić)

Nastavili su Splićani s pritiskom, željeli izjednačujući pogodak, ali on je u 86. minuti pao na suprotnoj strani, ponovno nakon prekida. Smolčić je ubacio na visinu peterca, gdje je izmeđz Ferra i Čoline do lopte došao Krešić i uspio ju gurnuti pokraj Subašića za konačnih 3:1.

Utakmicu na Poljudu sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Tablica HNL-a

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider