Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LOŠA FORMA BIJELIH

Treći poraz Hajduka u nizu: Istra slavi veliku pobjedu, Caktaš promašio penal

Hajduk nije uspio slaviti u Puli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su na svom terenu Hajduk sa 1:0 (0:0) u utakmici 10. kola Prve HNL i pobjegli s dna prvoligaške ljestvice.

Pogodak za drugu pobjedu Puljana u ovoj prvenstvenoj sezoni postigao je Matej Vuk u 87. minuti. U 76. minuti je kapetan Hajduka Mijo Caktaš promašio kazneni udarac.

Istra 1961 se sa osam bodova sa zadnjeg, desetog mjesta vinula na sedmu poziciju, odmah iza Hajduka koji je ostao šesti sa deset bodova. Vodeći Dinamo ima 22 boda, a Gorica i Osijek ih imaju po 16. Četvrta je Rijeka sa 12 bodova iz šest nastupa.

gol expired Novo pojačanje Osijeka majstorski zabilo za pobjedu: Slaven propustio šokirati goste divider

Nakon početnih prijetnji Hajduka koje su došle nakon ubačaja Gyurcsa, Puljani su zaredali s tri opasne situacije pred vratima Splićana u razdoblju od sedam minuta. Prvo je u sedmoj minuti, nakon ubačaja s desne strane, Mijo Caktaš skrenuo loptu i umalo prevario svog vratara Posavca.

Potom je u 13. minuti Čolina uspio blokirati udarac Gržana koji je pobjegao obrani Splićana po desnoj strani, da bi minutu poslije Bosančić glavom pucao nakon ubačaja iz kuta, lopta je išla uz gol-crtu, ali je nije bilo igrača Istre koji bi je gurnuo u mrežu.

U 17. minuti prvu pravu priliku stvorila je gostujuća momčad. Nakon ubačaja Jakoliša lopta se odbila do Caktaša koji je uspio pucati glavom, ali je Hujber izbio loptu na gol-crti. Osam minuta poslije kombinirali su Jradi i Jairo, potonji je pucao sa 15-ak metara, ali je pogodio u dobro postavljenog vratara Istre Lovru Jurića.

gol expired Real Madrid uvjerljiv u prvenstvu: Zvijezda koju kritiziraju zbog debljine napokon zabila, Modrić oduševio divider

Do kraja sadržajnog prvog dijela još po jedna prilika na svakoj strani. U 39. minuti su Diamantakos i Gyurcso sve pripremili za Caktaša, ali je udarac Hajdukova kapetana sa desetak metara završio u Bosančićevom bloku.

Dvije minute poslije Gržan je mogao donijeti prednost Istri. Izbio je sam pred Posavca nakon dodavanja Špoljarića, ali je pucao pokraj vratnice.

Hajduk je u drugom poluvremenu krenuo još aktivnije po pogodak. Najbliži tome Splićani su bili u 60. minuti, ali je Diamantakos iz blizine poslao loptu pokraj vratnice nakon ubačaja Čoline.

Grk se za promšaj iskupio 15 minuta poslije, kad je izborio kazneni udarac. Njegov šut je Galilea zaustavio rukom pa je Tihomir Pejin nakon pregledavanja snimke i na intervenciju VAR-a pokazao na bijelu točku. Mijo Caktaš je bio izvođač, Jurića je poslao u jednu stranu, loptu u drugu, ali je promašio vrata.

gol expired Cijeli Lazio u karanteni zbog koronavirusa, ali će u nedjelju ipak igrati?! divider

Deset minuta poslije Splićane je stigla kazna. Blagojević je ubacio, Galilea pucao, ali je Posavec uspio obraniti šut španjolskog braniča. Međutim, na odbijenu loptu je prvi došao Matej Vuk i sa šest metara je poslao u nebranjenu mrežu.

Do kraja dvoboja Puljani su se bez poteškoća uspjeli obraniti i doći do velike pobjede, a Hajduk je doživio i treći uzastopni poraz.

Utakmica Istre 1961 i Hajduka odigrana je na stadionu Aldo Drosina u Puli, a sudio je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider