Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tri boda idu u slavoniju

Novo pojačanje Osijeka majstorski zabilo za pobjedu: Slaven propustio šokirati goste

Pao je tek jedan gol u Koprivnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL nogometaši Osijeka slavili su protiv Slaven Belupa u Koprivnici sa 1:0 (0:0).

Pogodak za Osječane postigao je Slovenac Damjan Bohar u 47. minuti iz slobodnog udarca.

Osječani su ambicioznije započeli dvoboj i već u prvih 11 minuta dvaput zaprijetili vratima domaće momčadi, ali je Filipović obranio udarce Pilja i Ljubića.

gol expired Real Madrid uvjerljiv u prvenstvu: Zvijezda koju kritiziraju zbog debljine napokon zabila, Modrić oduševio divider

U 30. minuti je Slaven prvi put zaprijetio Ivušiću. Iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pucao je Glavčić, ali je lopta prošla s krive strane vratnice.

Nakon ne pretjerano bogatog prvog poluvremena, u kojem su nešto bolji dojam ostavili Osječani, momčad Nenada Bjelice povela je u drugoj minuti nastavka. Mierez je srušen na rubu kaznenog prostora pa je sudac Matoc dosudio slobodni udarac. Loptu je namjestio slovenski veznjak Damjan Bohar te preciznim i snažnim udarce pogodio gornji lijevi kut domaćeg gola. Vratar Filipović je bio nemoćan, iako je stajao u tom kutu.

Slaven Belupo je bio blizu izjednačenja u 54. minuti iz slične situacije iz kakve je Osijek poveo. Glavčić je tukao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je Ivušić odličnom obranom spriječio pogodak.

gol expired Walker donio tešku pobjedu Manchester Cityju protiv predzadnjeg kluba lige divider

U 69. minuti domaća momčad je izvela obećavajuću akciju, a kad se činilo da će Ivan Krstanović doći u priliku za svoj 105. pogodak, ispriječio se Igor Silva i u zadnji trenutak izbio loptu ispred Koprivničkog napadača.

Još jednom je Slaven imao priliku doći do izjednačenja iz slobodnog udarca u 84. minuti, ali je Jeffrenov udarac išao ravno u spremnog Ivušića.

gol expired Bottas uzeo pole-position u Imoli ispred Hamiltona, veliko iznenađenje u drugom redu divider

Tako je momčad Nenada Bjelice zadržala minimalnu prednost i s nova tri boda probila se na treće mjesto. Osijek ima 16 bodova kao i drugoplasirana Gorica, dok je na vrhu Dinamo sa 22 boda. Sve tri momčadi su odigrale osam utakmica. Slaven Belupo je sa 11 bodova ostao na petoj poziciji.

U subotu je na rasporedu još i dvoboj Istre 1961 i Hajduka, dok će u nedjelju igrati Šibenik - Rijeka (15 sati) i Lokomotiva - Dinamo (17.05).

Dvoboj Slavena i Osijeka odigran je na stadionu Ivan Kušek Apaš, a sudio je Marko Matoc iz Zaprešića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider