Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Hajduk po prvi put svladao Goricu u gostima: Maestralni Livaja golčinom okrunio sjajnu utakmicu

U sklopu četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige vidjeli smo jako dobru utakmicu u Velikoj Gorici.

Hajduk je napokon uspio prekinuti "turopoljsko prokletstvo", u četvrtom kolu HNL-a Splićani su pobijedili Goricu u Velikoj Gorici s 3:1 i tako upisali prvi gostujući trijumf na ovom stadionu otkako je Gorica ušla u Prvu HNL.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su gledatelji mogli uživati, kako oni na stadionu tako i oni pred malim ekranima. U prvom poluvremenu igrači Jensa Gustafssona stigli su do prednosti od dva pogotka, početkom nastavka Gorica se vratila da bi u finišu sve dileme otklonio najbolji igrač ovog susreta Marko Livaja.

Prvu priliku na utakmici ima Hajduk koji je u petoj minuti krenuo u kontranapad, četiri njegova igrača krenula su prema golu Gorice, ali Musa otklanja opasnost.

U 20. minuti prilika za Goricu, Lovrić je ušao u kazneni prostor Hajduka i pokušao s desetak metara gađati daljnji kut Hajdukovog gola, ali nije bio precizan i nije bilo potrebe za Posavčevom intervencijom.

Minutu kasnije Hajduk Biukov centaršut došao je do gol crte, ali taj je pokušaj ubačaja domaći vratar Banić blokirao. Nakon toga opet Hajduk u prilici, Lovrenčić je pucao, ali ravno u Banića. Lovrenčić opet ima priliku, s desne strane puca prema Janu Mlakaru, ali Jovičić je dobro reagirao i uzeo loptu.

Splićani u 27. minuti Splićani imaju slobodan udarac i to sa 17 m, puca Livaja, ali preko grede.

No pritisak Hajduka urodio je plodom, u 31. minuti Mlakar zabija za 1:0 iz neizgledne situacije, obrana Gorice se spetljala, a Mlakar se uspio probiti i pogoditi desnu stranu gola.

Gol Mlakara za 0:1

Gorica ima šansu u priliku u 40. minuti, Steenvoorden je nakon ubačaja Lovrića pucao sa sedam metara, ali je Posavac odbio loptu u gredu.

Hajduk povećava prednost na 2:0 u sudačkoj nadoknadi. Musa je pokušao izbaciti loptu, ali loše i Vuković je s dvadesetak metara opalio i lopta je završila pod gredom.

Vuković pogodio za 0:2

U drugom poluvremenu Gorica kreće s više pritiska. Lovrić je izveo slobodan udarac s dvadeset metara, ali visoko iznad Hajdukovog gola u 52. minuti.

Međutim, Gorica ipak uspijeva smanjiti na 2:1 u 56. minuti nakon što je Biuk izgubio loptu na 30 m od Hajdukovog gola, a Dieye ju je dobacio Lovriću koji puca u bliži kut i pogađa.

Lovrić vratio nadu Gorici

Livaja ima priliku da poveća prednost Hajduka u 81. minuti, zatresao je vratnicu Gorice nakon dodavanja Mlakara iz kaznenog prostora.

Ali onda ipak iz slične situacije Hajduk povećava svoju prednost na 3:1. U 87. minuti u kaznenom prostoru Mlakar je dodao Livaji koji zabija za 3:1.

Livaja zaključio priču

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudi Mario Zebec iz Varaždina pred 1.576 gledatelja.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Hajduk ima sedam bodova i nalazi se na sedmom mjestu na ljestvici, dok je Gorica peta sa šest bodova. U ranije odigranom susretu Slaven Belupo i Šibenik su odigrali 1:1.

Gorica - Hajduk 1:3 (0:2) (Lovrić '56/Mlakar '31, Vuković 45+1, Livaja '88)

GORICA: Banić, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić, Fruk (Dvorneković '60), Babec (Jug '89), Pršir, Mitrović (Brodić '69), Lovrić (Delfi '89), Dieye (Šroler '88)

HAJDUK: Posavec, Lovrencsics, Simić, Elez, Sahiti (Čujić '67). Vuković, Dolček (Dimitrov '89), Krovinović, Livaja (Da Silva '89), Biuk (Čolin '75), Mlakar

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider