Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri slave

Dinamo rutinski pobijedio Slaven: Vidović zabio prvijenac, Ademi dobio ovacije

Dinamo je u Maksimiru pobijedio Slaven 3:0 u 8. kolu SuperSport HNL-a…

Galerija Dinamo je poveo protiv Slavena Gabriel Vidović i Josip Mišić Gabriel Vidović Bruno Petković

U susretu 8. kola HNL-a Dinamo je na stadionu u Maksimiru rutinski svladao Slaven Belupo sa 3-0 (1-0). Strijelci su bili Gabriel Vidović (25), Bruno Petković (50) i Daniel Štefulj (66-ag).

Do prednosti je zagrebački sastav stigao sredinom prvog poluvremena prvim HNL pogotkom mladog hrvatskog reprezentativca Vidovića, njemu je kapetan Petković namjestio loptu za udarac s ruba kaznenog prostora, a lopta je završila u donjem ijevom kutu nemoćnog Suška.

Na povećanje prednosti čekalo se do početka drugog dijela kada je Bulat lijepo ušao u kazneni prostor gostiju i zatim povratnom loptom u srcu kaznenog prostora pronašao Petkovića koji je asistenciji dodao i pogodak.

Konačni rezultat postavljen je 15-ak minuta kasnije nakon nesporazuma Štefulja i Suška. Štfulj je jednu dugu loptu ubačenu na rub kaznenog prostora želio glavom vratiti svom vrataru, ali nije primjetio kako je i on istrčao sa svoje linije pa je lopta završila u mreži.

Valja zabilježiti i ulazak u igru dugogodišnjeg kapetana Dinama Arijana Ademija, koji se nedavno vratio iz Kine, on je na travnjak stupio u 84. minuti uz ovacije okupljenih gledatelja.

Dinamo je ovom pobjedom stigao na drugo mjesto sa 13 bodova iz šest susreta, dva boda više iz istog broja utakmica ima vodeći Hajduk, a slijede Osijek sa 11 i Rijeka sa 10 bodova, također iz šest utakmica.

Slaven Belupo je deveti sa šest bodova, pet više od zadnjeg Rudeša.

 

REZULTATI 8. KOLA:

Petak:
Lokomotiva - Rudeš 1-0 (Tuci 39)
Subota:
Dinamo - Slaven Belupo 3-0 (Vidović 25, Petković 50, Štefulj 66-ag)
Rijeka - Osijek (19.30 sati)
Nedjelja:
Gorica - Hajduk (17 sati)
Varaždin - Istra 1961 (19.15 sati)

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider