Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda za mirniji uzvrat

Chelsea rutinski protiv Lillea: Havertz i Pulišić za lijepu prednost, Kovačić sve zabrinuo

Chelsea je pobijedio Lille 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Lille s 2-0.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda europskog prvaka u svim natjecanjima čime se momčad Thomasa Tuchela učvrstila na trećem mjestu Premiershipa, napredovala u FA kupu, osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju, te načinila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Tuchelu su večer nažalost, pokvarile ozljede Matea Kovačića, koji izašao šepajući iz igre u 51. minuti, te Hakima Ziyecha koji je zamijenjen devet minuta kasnije. No, tek će se otkriti težina njihovih ozljeda.

gol expired VIDEO Urnebesna scena u Ligi prvaka: Nogometaši Chelseaja bježali od prskalice divider

Europski prvak je otvorio utakmicu bez Romelua Lukakua u početnom sastavu. "Bluesi" su započeli s napadačkom trojkom - Hakim Ziyech, Kai Havertz i Christian Pulisić. Od prve minute je zaigrao i Mateo Kovačić, dok je hrvatski dvojac u redovima Lillea Ivo Grbić i Domagoj Bradarić bio na klupi.

Domaćin je već u 4. minuti zaprijetio, Kai Havertz je pucao iznad gola. Tri minute kasnije ponovo je pucao Havertz, no Leo Jardim je obranio. U osmoj minuti za Havertza je bila "treća sreća". Hakim Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz glavom zabio za 1-0.

Lille se nakon početnog pritiska domaćina oslobodio "straha" i drugi dio prvog poluvremena su gosti bii bolji. Francuski prvak je u prvom poluvremenu uputio devet udaraca, Chelsea četiri, no nije uspio "probiti" Edouarda Mendyja.

gol expired Mateo Kovačić morao napustiti teren zbog ozljede: Jedna scena sve je zabrinula divider

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale "Bluesi" su napravili u 63. minuti golom Christian Pulišića kojem je lijepo asistirao N'Golo Kante. Francuz je sjajno povukao, a potom u idealnom trenutku uposlio Pulišića za 2-0. Lille je u nastavku bio nemoćan u napadu i nije imao nekih izraženijih prilika.

Kovačić je u 51. minuti šepajući napustio teren, a umjesto njega je ušao Ruben Loftus-Cheek. Zanimljivo, bio je to jedini engleski igrač koji je večeras nastupio za Chelsea. Grbić i Bradarić nisu ulazili kod Lillea. Uzvratni susret je 16. ožujka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider