Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZA ŠAHTAR NIJE ZAIGRAO

Uz Tadića i Ziyecha je postao hit, od nove sezone igrat će za Benficu

David Neres napušta Šahtar nakon jedne polusezone u kojoj zbog invazije na Ukrajinu nije upisao niti jedan nastup.

Ziyech, Tadic i Neres u dresu Ajaxa (Foto: Afp)

Momčad amsterdamskog Ajaxa iz sezone 2018./19. gotovo rekordno je postala jedna od najomiljenijih momčad proteklih godina. Momčad koju su minute dijelile od finala Lige prvaka, sve dok se nije ukazao Lucas Moura, bila je predvođena sjajnim napadačkim trojcem.

Njega su čini Hakim Ziyech, danas igrač Chelseaja, Dušan Tadić koji je i dalje u Ajaxu te mladi Brazilac David Neres.

Neres je te sezone u svim natjecanjima upisao 50 nastupa te upisao 12 pogodaka i 15 asistencija, a neki pogoci bili su postignuti u vrlo bitnim utakmicama. Iako je interes za njegove usluge bio velik, on to ljeto nije napravio transfer.

Uslijedile su mu dvije i pol sezone u kombinaciji ozljeda i loših partija, gdje je čak pao u drugi plan Erica ten Haga, da bi u siječnju ove godine napravio transfer u Šahtar. Taj klub napušta šest mjeseci kasnije bez da je za njega zaigrao.

Iz Ukrajine je pobjegao

Naime, Neres je iz Ukrajine pobjegao nakon početka ruske invazije te je trenirao u nadi da će uspjeti napraviti transfer u neki drugi klub. To je uspio, budući da je i dalje nije sigurno kakva je sudbina prvenstva Ukrajine.

Nakon što su ga prije pet mjeseci doveli za 17.6 milijuna eura, Šahtar je Neresa prodao za 12.

U Benfici se nadaju da će od 25-godišnjeg Brazilca uspjeti dobiti izvedbe kao u onoj sjajnoj Ajaxovoj sezoni. Ako u tome uspiju, bit će ovo sjajan transfer i barem mali nadomještaj Darwina Nuneza kojeg su prodali Liverpoolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider