Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljivi Tottenham

Luda utakmica Chelseaja i Wolvesa, Abraham ušao u povijest engleskog nogometa

Nogometaši Chelsea, Manchester Uniteda, Liverpoola i Tottenhama ostvarili su pobjede u susretima petog kola engleskog nogometnog prvenstva.

Tammy Abraham (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Chelsea je na gostovanju pobijedio Wolverhampton s 5-2, Tottenham je bio bolji od Crystal Palace s 4-0, Manchester United je slavio protiv Leicester Cityja s 1-0, dok je Liverpool u prvom susretu 5. kola pobijedio Newcastlea s 3-1.

Junak u pobjedi Bluesa bio je 21-godišnji Tammy Abraham, koji se upisao u povijest engleskog nogometa kao prvi igrač koji je jednoj utakmicu upisao hat-trick i zabio autogol.

Abraham je tri gola zabio u razmaku od 19 minuta (34, 41, 55), a potom u 69. minuti i autogol. Ove sezone je već postigao sedam golova i trenutačno je prvi strijelac prvenstva. Za goste su zabili i Fikayo Tomori (31), te Mason Mount (90+5), a za Wolvese Patrick Cutrone (85). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 70. minute.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Tottenham koji je sva četiri gola protiv Crystal Palacea zabio u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Son Heung-Min (10, 23), Patrick van Aanholt (21-ag) i Erik Lamela (42).

gol expired Bilić nakon derbija i dalje bez poraza u Championshipu divider

Manchester United je teškom mukom pobijedio Leicester City s 1-0, a pogodak odluke zabio je Marcus Rashford u 8. minuti.

U prvom susretu 5. kola Liverpool je na Anfieldu pobijedio Newcastlea s 3-1, te je zadržao stopostotan učinak. Newcastle je poveo lijepim pogotkom Jetra Willemsa u 7. minuti, ali do kraja poluvremena Liverpool je preokrenuo rezultat u svoju korist, a dvostruki strijelac bio je Sadio Mané u 28. i 40. minuti. Konačnih 3-1 postavio je Mohamed Salah u 72. minuti. Hrvatski stoper Dejan Lovren opet nije bio u sastavu Liverpoola.

Na ljestvici vodi Liverpool s 15 bodova, Manchester City ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje, dok Tottenham, Manchester United, Leicester City i Chelsea imaju po osam bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider