Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra se ili odgađa?

Misterij odgode Hajdukove utakmice: Kako je HNS došao na tu ideju i što će biti s velikim derbijem?

U trećoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu naši voditelji prokomentirali su odgodu susreta Hajduk - Gorica.

Odlukom povjerenika za natjecanje Prve HNL Josipa Breznog utakmica četvrtog kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice odgođena je za neki drugi termin.

Hajduk će u četvrtak, 4. kolovoza, igrati protiv Vitorije Guimaraes na Poljudu prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige, a uzvrat u Portugalu je na rasporedu u srijedu, 10. kolovoza. Između toga, nedjelja, 7. kolovoza, bila je nekakav proklamirani termin za odigravanje utakmice s Goricom, međutim taj susret odgođen je uz službeno obrazloženje povjerenika da se "momčadi Hajduka omogući kvalitetnija priprema za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu".

U trećoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu naši voditelji osvrnuli su se na tu odgodu, kao i na mogućnost odgode velikog derbija Dinamo - Hajduk koji bi se trebao igrati u sklopu petog kola.

"Odgođen je susret Hajduk - Gorica, a pitanje je i što će biti s derbijem u petom kolu Dinamo - Hajduk", uvodno je započela Valentina Miletić.

"Igrat će se", poručio je Mateo Pukšar.

"Misliš?" upitao ga je Ivan Ljubić.

"Idu Portugalci, nakon Portugalaca odgođena utakmica s Goricom. Onda idu u goste pa su u gostima u HNL-u kod Dinama, a ako Dinamu bude na knap zbog Lige prvaka, onda neće biti opet dovoljno prostora za sve obaveze", rekao je Igor Ćurković.

"Dinamo idući tjedan igra u utorak, a Hajduk u srijedu, što znači da se derbi može igrati u subotu, 13. kolovoza. Dinamo može igrati normalno play-off Lige prvaka u utorak ili srijedu, a Hajduk ako prođe ionako igra u četvrtak play-off Konferencijske lige, što znači da se taj derbi može igrati u subotu, 13. kolovoza. Daj ti meni reci - misterij odgode utakmice Hajduk - Gorica. Kako je Savez došao do ideje da to odgodi? Jesu ovi iz Hajduka nazvali i rekli 'mi bismo odgodili utakmicu, ali odgodite vi to tako da mi ne trošimo džoker'?" naglasio je.

"Ako će koristiti Hajduku da bude kompetitivan - neka se odgodi", zaključio je Ljubić.

U videu na vrhu članka pogledajte osvrt naših voditelja na odgode u HNL-u.

Cijelu treću epizodu podcasta Utakmicu po utakmicu pogledajte u videu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider