Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sad smo u trećoj

VIDEO Kekove godine su stvar prošlosti: Ovo su tri faze rivalstva Hajduka i Rijeke

Hajduk nije imao problema s Rijekom u odgođenoj utakmici drugog kola SuperSport HNL-a. Iza reprezentativne stanke ponovno će se sastati, ovaj put na Rujevici.

Prije odlaska na reprezentativnu stanku Hajduk je remizirao kod kuće s Istrom 1961, a prethodno je upisao sva tri boda protiv Rijeke u odgođenoj utakmici drugog kola koja se odigrala u srijedu 14. rujna.

Relativno lako Splićani su uknjižili sva tri boda, potvrdivši da su u ovom trenutku miljama ispred rivala sa sjevernog Jadrana.

No, nije uvijek bilo tako u proteklih nekoliko godina, o čemu je opširnije u podcastu Utakmicu po utakmicu pričao Igor Ćurković.

"Idemo to rivalstvo podijeliti u tri faze, nećemo sad ići nabrajati koja je ovo po redu utakmica u samostalnoj Hrvatskoj.  Po meni, u zadnjih devet godina se baš jasno vide tri faze tog rivalstva. Od 2013. do 2018., tzv. Kekove godine, u kojima je Rijeka izrazito dominirala i imala učinak 13-8-1 protiv Hajduka", rekao je Ćurković, nastavivši:

"Onda je postojala jedna prijelazna faza od 2018. do 2021. u kojoj su bili li-la, a onda od studenog 2021. do danas Hajduk izrazito dominira u tim utakmicama."

"Promijenila se taj ideja da je Rijeka nadmoćna Hajduku i da Hajduk mora strahovati od Rijeke. U zadnje vrijeme se to promijenilo, to je bilo povezano s Valdasom Dambrauskasom. Hajduk je malo uspio riješiti te dugove i zaostatke iz Kekovih godina", zaključio je Ćurković.

Cijela 10. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider