Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čovjek u crnom

Utakmicu po utakmicu (7.2.2024): Sudački specijal by Ivan Bebek

U specijalnoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu gostovao je Ivan Bebek.

Ovog ponedjeljka izašla je standardna epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu, ali to nije sve – za ovaj tjedan svim ljubiteljima Supersport HNL-a priuštili smo duplu dozu. U goste je u sudačkom specijalu stigao bivši glavni, a sad VAR sudac Ivan Bebek.

Naš voditeljski trojac sudačku ikonu ispitivao je dva sata o svemu i svačemu. Otvorili su pitanjima osobnije prirode, a Bebek je otkrio kako za razliku od mnogih sudaca nikad nije trenirao nogomet. Beba je više igrač za borilačke sportove, a otkrio je da je svojedobno čak bio i hrvatski karate reprezentativac.

Da su taj podatak znali naši igrači, vjerojatno bi se puno pristojnije odnosili prema njemu, ali ovako je morao trpjeti trikove najvećih domaćih majstora drevne vještine provokacije. Kaže kako je jedan od najboljih u tome bio Igor Cvitanović, a otkrio je i kako mu je bilo suditi sadašnjim igračima te priznao kako je najviše mrzio suditi Anti Ercegu.

Tko su bili najteži likovi na terenu

Nisu ni treneri i stručni stožeri ništa bolji, a kaže kako nije volio suditi svojim prijateljima Ivi Smoji i Jasminu Agiću. Smoje, za kojeg kaže da je inače vrlo religiozan i pristojan, sa sucima se ponaša kao monstrum i dok s njim nije imao rješenja, uspio ga je pronaći s Agićem.

Kaže kako je danas Supersport HNL puno pitomiji, odnosno da su igrači puno pristojniji i to, smatra, znatno olakšava posao njegovim današnjim inačicama. Olakšava im jasno i videotehnologija, ali najbolje od VAR-a još nije dostupno u Hrvatskoj jer za to ne postoji infrastruktura.

Kako izgleda VAR u Europi

No, zato u Europi nema što nemaju, a Bebek je to vidio iz prve ruke. Našim gledateljima ispričao je kako izgleda VAR soba na utakmicama i Lige prvaka i dodao kako nije baš takav „space shuttle“ za naše prilike.

A Bebek je itekako kvalificiran za taj komentar jer je u nogometu vidio sve i svašta. Malo toga dojmilo ga je kao derbi Ahlyja i Zamaleka u Egiptu, koji je svojedobno sudio. Nije ga dojmio ni medijski tretman njegovog nedavnog problema s Fatiho Terimom, a za našu kameru objasnio je što ga je najviše pogodilo.

Za kraj je istaknuo kako najviše žali što je na svom sudačkom oproštaju od Lige prvaka sudio penal Dariju Srni, ali dodaje kako je u toj situaciji malo više očekivao od Luke Modrića. Sve to i još puno više u regularnih 90 minuta, plus dva produžetka i malo nadoknade.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider