Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idemo letjeti

Utakmicu po utakmicu (28): Nikad zbogom, samo doviđenja

Pred vama je novo, 28. izdanje podcasta Utakmicu po utakmicu na gol.hr-u.

Hrvatski klupski nogomet ponudio je pregršt materijala voditeljima podcasta Utakmicu po utakmicu za novu epizodu.

Valentina Miletić, Mateo Pukšar, Ivan Ljubić i Igor Ćurković u nešto manje od dva sata pretresli su niz aktualnosti, počevši s dvije utakmice u prvoj polovici prošlog tjedna koje su izazvale dosta pozornosti.

Fenomenalni Hajdukovi juniori

Jedna je veličanstveni uspjeh Hajdukovih juniora koji su u Dortmundu eliminirali Borussiju i plasirali se na Final Four Lige prvaka, a druga je poraz Dinama na gostovanju kod Istre 1961 u onoj utakmici koja je bila odgođena.

Taj nokaut na Aldo Drosini, poslije kojeg je bilo svakakvih izjava Ante Čačića, u konačnici ipak nije ostavio većih posljedica na svlačionicu Modrih jer u derbiju kola uspjeli su svladati Rijeku i zadržati devet bodova prednosti pred drugoplasiranim Hajdukom.

Oproštaj Ademija i Škorića

Bilo je ovo izuzetno neefikasno kolo, na pet utakmica postignuto je samo pet golova. Osim po rijetko viđenom "štrajku strijelaca", ova prvenstvena runda ostat će upamćena kao ona poslije koje su se oprostile dvije HNL legende: Arijan Ademi i Mile Škorić. Sad već bivši kapetani Dinama i Osijeka, koji će karijeru, na pragu svojih 32. rođendana, nastaviti u Kini.

Koliko bogatstvo Hajduk ima u svojoj Akademiji, kako se Istra 1961 priključila onim klubovima koji su u jednoj sezoni uspjeli nanizati skalpove velike četvorke, tko će zamijeniti Ademija u ulozi kapetana Dinama i trebaju li klubovi posezati za praksom umirovljenja određenih brojeva zaslužnih igrača - sve je to bilo na ovotjednom repertoaru.

Modrićevo obećanje i luda gužva

Spomenut je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić i jedno njegovo davno dano obećanje navijačima Dinama. Smiješni su bili odjeci dvoboja između Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu, dok s druge strane razloga za osmijeh nemaju ni u Velikoj Gorici ni u Osijeku. Štoviše, Osječani su najgora ekipa u 2023. godini i samo zahvaljujući jesenskoj zalihi bodova još uvijek ih spominjemo u kontekstu borbe za Europu.

Pitanje koje u ovom trenutku najviše intrigira u HNL-u jest kako će se rasplesti ta utrka za europske pozicije u kojoj sudjeluje šest klubova. Svoju prognozu dala je Valentina Miletić, a Mateo Pukšar i Ivan Ljubić savjet Hajduku vezano za interes Manchester Cityja za Luku Vuškovića.

Već standardno, donosimo vam i četiri rubrike, pogledajte kako je prošla Kladionica, Trofej Tomislava Stipića, Haenelseri i Kviz.

Uživajte!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider