Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
K(VAR) U PULI

Utakmicu po utakmicu (24): Luda situacija u HNL-u, ali ne na vrhu niti na samom dnu

Proteklo kolo Supersport HNL-a obilježila je rekordna VAR provjera u domaćem nogometu, a naš voditeljski četverac imao je itekako što reći na to.

Ako su petak, subota i nedjelja dani za Supersport HNL, ponedjeljak je dan za Utakmicu po utakmicu, a ovaj je na redu 24. izdanje najpopularnijeg podcasta koji prati zbivanja u domaćem nogometu.

Njih je protekli vikend bilo neobično puno za ovo doba godine, ali luda situacija koja trenutačno vrijedi u sredini ljestvice hrvatskog prvenstva valjda istovremeno budi ono najgore i najbolje u akterima zbivanja s domaćih nogometnih pašnjaka.

Sreća da Jakirova sjekira nije pala na Frigana

Prva tema na rasporedu ovaj ponedjeljak bila je utakmica Lokomotive i Rijeke. Dok su Riječani u uvodnom dijelu sezone uglavnom trpjeli kritike na vlastiti račun, poslije ovih pet jesenskih kola zaslužili su malo pohvale.

Prvenstveno to ide na račun Matije Frigana, čiji je ostanak u kadru nakon minule zimske pauze bio pun pogodak za Sergeja Jakirovića i društvo. Jakirovu sjekiru preživio je i Jorge Obregon, a ovo mu nije prvi riječki kuršlus koji je preživio, a Rijeka jako dobro živi od njegovih golova u drugom dijelu prvenstva.

Lekina noćna mora

Jalova pobjeda Hajduka protiv Gorice samo je početak problema za trenera Ivana Leku, kojeg uskoro očekuje raspored iz noćne more. Derbi u prvenstvu, Osijek u Kupu i okršaj juniora sa Cityem u Ligi prvaka mladih.

Polovica seniora ionako trenira "na Firulama" više nego na Poljudu i šefu Bilih neće biti lako sastaviti momčad za dvije važne utakmice. Hoće li krasti od juniora i možda njima izbiti povijesnu priliku u Europi ili će se snaći nekako drugačije, prokomentirao je naš kvartet.

Rekordno duga VAR provjera

Istra je u ovom kolu skinula još jedan veliki skalp, no poraz Osijeka na Drosini, s obzirom na trenutačnu klupsku situaciju i formu kod jednih i drugih, nije previše iznenadio naše voditelje. Iznenadila ih je rekordno duga VAR provjera, koja je, smatraju, bila potpuno nepotrebna.

Crtu na aktualna zbivanja podvukli su utakmicom Slaven Belupa i Šibenika. Te dvije momčadi živjele su na suprotnim stranama HNL spektra u uvodnoj polovici sezone, Farmaceuti su bili "hit prvenstva", a Narančastima su se već pakirali koferi za Drugu HNL ili se barem predviđala grčevita borba za ostanak, no sad se medalja okrenula.

Sve to plus standardne rubrike kladionica, Trofej Tomislav Stipić i HNL-seri pogledajte u 24. epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu u videu na početku članka.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX