Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak je bitno

Utakmica finala Lige nacija srušila je rekorde gledanosti u Španjolskoj

Finale Lige nacija u kojemu je Hrvatska na jedanaesterce izgubila od Španjolske najgledaniji je događaj u toj zemlji ove godine.

Španjolska nogometna reprezentacija (Foto: Afp)

Titula i televizijski rekord, naslov je u španjolskom listu Marca. Tijekom utakmice u regularnom dijelu zabilježeno je nešto više od pet milijuna gledatelja. Sama gledanost rasla je kako se približavala napeta završnica utakmice.

Na posljetku se više od sedam milijuna Španjolaca uključilo i gledalo izvođenje jedanaesteraca u finala Lige nacija između Hrvatske i Španjolske, u kojemu su igrači Furije bili precizniji te na kraju slavili. Za vrijeme izvođenja jedanaesteraca 48,4% uključenih uređaja gledalo je upravo utakmicu finala što je apsolutni rekord prvih šest mjeseci televizije u Španjolskoj.

S tolikom gledanošću utakmica je postala najgledaniji emitirani program ove godine u toj državi.

Ovi podatci suprotni su tvrdnjama kako Španjolce ne zanima ovo natjecanje te da su na njega poslali B momčad. Pozornost s kojom je publika gledala i pratila sve što se događa na utakmici govori u korist tome kako su itekako bili zainteresirani za ovo novo natjecanje koje je UEFA pokrenula prije tri godine.

Osim financijske zarade u iznosu od 14 milijuna eura koju je inkasirao Španjolski nogometni savez, Španjolci su svojim trijumfom osigurali i lakši plasman na EURO 2024 koji će se održati u Njemačkoj.

Nešto manji iznos zaradio je HNS za plasman hrvatske reprezentacije na final four i osvajanja drugog mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider