Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte moguće skupine

Uspije li Rijeka do čuda na Rujevici, bit će treći nositelj u ždrijebu skupina Konferencijske lige: Za drugi pot potrebna su joj još četiri čuda

Mora pobijediti PAOK i nadati se ispadanju četiri kluba u uzvratima. Dva su već na rubu, ali dva će teško ispasti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji hrvatski predstavnik u Konferencijskoj ligi Rijeka u četvrtak uvečer zamalo je šokirala PAOK, ali Grci su se izvukli golom u zadnjoj sekundi za 1:1 i putuju na uzvrat doigravanja sljedeći tjedan poravnati.

Treneru Goranu Tomiću i društvu bit će potrebno čudo za pobjedu na Rujevici, ali ponove li hrabrost koju su pokazali na Toumbi i postave li se ponovo pametno kao jučer, imaju se pravo nadati najboljem. To bi bila pobjeda i plasman u skupine novog UEFA-inog natjecanja.

gol expired Prokleta Grčka! Hrvatskim klubovima ovo se dogodilo već treći put u povijesti divider

Rijeka u trećem potu

Lani su šokirali ugledni Kopenhagen u gostima i plasirali se u skupinu Europske lige, kroz povijest imaju nekoliko skalpova protiv europskih velikana u ovakvim utakmicama i zašto ih ne bi ponovili sljedeći četvrtak, međutim čak i kod kuće bit će veliki autsajder za plasman u skupine Konferencijske lige pokraj slavnog grčkog kluba.

Dogodi li se čudo na Rujevici, Rijeka će s europskim koeficijentom 13.500 biti u trećem potu u ždrijebu skupina glavnog turnira. Mogla bi čak završiti i u drugom potu, ali za to će joj biti potrebno još jedno čudo.

gol expired Kakva šteta! Rijeka ostala na korak od senzacije, PAOK se u zadnjem napadu spasio od poraza divider

Četiri kluba moraju ispasti za bolji ždrijeb

Bolji koeficijent od hrvatskog kluba trenutačno ima Union Berlin, koji je s četiri komada isprašio finski KuPs u gostima i čeka ga formalnost u uzvratu kod kuće, Legija koja je remizirala sa Slavijom Prag u gostima te ukrajinska Zorya Lufhansk i rumunjski Cluj, kojima je potrebno čudo za preokret protiv Rapid Beča (0:3) odnosno Zvezde (4:0).

Dva od četiri trenutačno imaju glavu ispod vode, međutim ispadanje Uniona i Legije bila bi ta čuda koja su potrebna Rijeci. Pogledajte kako bi mogle izgledati skupine Konferencijske lige:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider