Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno

Prokleta Grčka! Hrvatskim klubovima ovo se dogodilo već treći put u povijesti

Prije šest godina Olympiacos je dobio Dinamo golom u sučevom dodatku za 2:1, 2017. je isto ponovio i protiv Rijeke, a sad se i PAOK izvukao na isteku vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke odigrali su 1:1 protiv PAOK-a u uvodnoj utakmici doigravanja za Konferencijsku ligu. Da im je netko ponudio ovaj rezultat uoči utakmice, vjerujemo da bi društvo s Kvarnera odmah prihvatili, međutim ostaje žal zbog načina na koji su ispustili pobjedu u zadnjoj sekundi.

Bijeli su vodili od 33. minute i sjajnog gola Ivana Lepinjice s 20-ak metara, ali debelo u sučevom vremenu lopta je poslije kornera pogodila Galešića u glavu i završila u mreži odličnog Andreja Prskala za 1:1.

gol expired Kakva šteta! Rijeka ostala na korak od senzacije, PAOK se u zadnjem napadu spasio od poraza divider

Ono što je najgore u cijeloj priči jest što ovo nije prvi put da se to dogodilo hrvatskom predstavniku na gostovanju u Grčkoj, primijetio je to profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Globan. Naprotiv, to nije čak ni prvi put da je Rijeka progutala gol u sudačkom vremenu na gostovanju u ovoj zemlji.

Najprije je Dinamo u sudačkom vremenu utakmice u Ligi prvaka poražen 2:1 od Olympiacosa 2015. godine, a istu sudbinu i isti rezultat doživjela je Rijeka dvije godine kasnije u doigravanju za Ligu prvaka protiv istog suparnika, a sad joj je, eto, autogol Galovića izbio senzacionalnu pobjedu protiv PAOK-a iz ruku u doslovno posljednjoj sekundi.

Ovaj put Rijeka je izvukla remi i zaustavila taj trend poraza hrvatskih klubova na grčkom tlu, nažalost nije uspjela ostvariti prvu pobjedu nekog hrvatskog kluba u Grčkoj u povijesti, ali to će biti manje važno pomogne li ovaj rezultat Rijeci do prolaza sljedeći četvrtak i povijesnog prvog plasmana u skupine Konferencijske lige već u premijernom izdanju novog UEFA-inog natjecanja.

 

 "Tako nas je malo dijelilo od jedne stvarno velike pobjede. Gol u 94. minuti... Mogu samo čestitati igračima na ogromnom uloženom trudu. Maksimalno su se potrošili", rekao je Tomić nakon utakmice pa dodao:

"U nastavku su nas protivnici previše pritiskali. Nakon toliko puno kornera koje su imali, jedan je ušao. U doslovno zadnjoj sekundi. To ne umanjuje zasluženost čestitki mojim igračima. Zaslužili su ih i s tim primljenim golom. Imamo aktivan rezultat, to smo htjeli. Danas su svi vidjeli da je PAOK sjajna momčad, kako smo i rekli, ljudi jedu loptu."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider