Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvijenci legende

Usain Bolt zabio dva gola na utakmici, ali nisu baš svi oduševljeni

Najbrži čovjek na planetu zabio je prve golove za Central Coast Mariners.

Usain Bolt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Usain Bolt nastavlja s borbom za ugovor u australskom prvoligašu Central Coast Mariners. U Australiju je stigao prije nekoliko tjedana i od tada marljivo trenira kako bi s 32 godine dokazao da može postati profesionalni nogometaš.

U pripremnoj utakmici protiv niželigaša Macarthur South West Uniteda zabio je dva pogotka u pobjedi od 4:0, ali, pišu australski mediji, nitko nije baš previše impresioniran. Bio je to njegov prvi start u početnih 11 Marinersa i mišljenja su podijeljena.

Boltu se njegov trud i volja za dokazivanjem ne mogu zamjeriti, ali čini se kako su mu nogometne vještine ipak upitne. Barem za člana s A lige.

Imao je još nekoliko velikih prilika, no nije uspio zabiti. Prvi gol zabio je snažno pogodivši ljevicom, dok je drugi bio splet sretnih okolnosti nakon sudaca braniča i vratara.

Komentar Fox Sporta te bivši vratar Aston Ville i Manchester United, australski Hrvat Mark Bosnich, nije bio naročito impresioniran.

''Vidi se mali pomak, ako baš moram reći, ali njegov je dodir prilično slab. A to je najvažnija stvar kod nogometaša, taj dodir s loptom. Vidjet ćemo kako će izgledati dalje. Brzina je bila bolja, ali i dalje izgleda umorno nakon 15-20 minuta. Iskreno, nije to baš nešto'', smatra Bosnich.

''Bolt ima veliko samopouzdanje za nekog tko dolazi iz drugog sporta, a želi uspjeti u nogometu. Svako dijete moglo bi učiti iz njegova stava'', brani ga asistent trenera u Marinersima Nick Montgomery.

''Bila je to moja prva prava utakmica za prvu momčad. Sretan sam što sam dobio priliku i ponosan sam na sebe. Mislim da je velika stvar što sam zabio gol u prvoj pravoj utakmici. A zabio sam dva. Zato sam i toliko radio, pokušavam biti bolji, idem prema tome'', rekao je nakon utakmice svjetski sprinterski rekorder.

Bilo bi zanimljivo gledati Bolta u profesionalnom nogometu, no trebat će ipak popraviti svoju nogometnu vještinu ako želi ostvariti svoj san.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider