Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
argentina slavi

Urugvaj nakon 22 godine srušio Brazil: Neymar se teško ozlijedio, iznesen je na nosilima

Brazilski majstor koji se ovoga ljeta preselio u saudijski Al Hilal ozlijedio je koljeno te je na nosilima i u suzama iznesen s terena.

Neymar (Foto: Afp)

Aktualni svjetski prvaci nogometaši Argentine upisali su i četvrtu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će se održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Nakon slavlja protiv Ekvadora (1:0), Bolivije (3:0) i Paragvaja (1:0), Gauči, koje vodi Lionel Scaloni, u Limi su porazili Peru s 2:0 pa nakon četiri kola imaju maksimalnih 12 bodova i razliku pogodaka 7:0.

Svjetske prvake do trijumfa je predvodio dvostruki strijelac Lionel Messi (32, 42). Messi je u 58. minuti zabio i treći gol na utakmici, ali je naknadno poništen zbog zaleđa.

"Mislim da je ova momčad impresivna, nastavlja rasti. Imamo sjajne igrače, imamo vrlo izražen stil igre koji nas identificira. Nadajmo se da ćemo nastaviti tim putem," kazao je argentinski kapetan.

Manuel Štrlek Fenomenalan start Nexea u europsku sezonu, razbili su Dance na proste faktore divider

U završnici utakmice nekoliko je navijača istovremeno ušlo na teren kako bi pokušalo doći do argentinske zvijezde. Samo je jedan to uspio "driblingom" zaštitara.

Za razliku od Gauča, njihov najveći suparnik Brazil ponovo je bio blijed. Urugvaj je na prepunom stadionu Centenerio u Montevideu pobijedio Brazil s 2:0 i upisao prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon 22 godine. Junak utakmice bio je napadač Liverpoola Darwin Nunez, koji je upisao pogodak i asistenciju.

Posljednju pobjedu La Celeste je protiv Selecaoa ostvarila 2001. godine (1:0), a idućih 13 susreta Brazil nije izgubio.

Prvih pola sata susreta odvijalo se daleko od golova, bez pravih udaraca prema vratima i prilika. Domaćin je tada praktički iz prve prave prilike poveo u 42. minuti. Maximiliano Araujo prošao je po lijevoj strani, uputio loptu u kazneni prostor, a Darwin Núñez glavom pogodio za 1:0. Gol se provjeravao zbog mogućeg zaleđa, no sudac Alexis Herrera ipak je pokazao na centar.

Finska - Kazahstan VIDEO Pogledajte kako su hrvatski suci režirali preokret Kazahstana u Finskoj divider

Novi problemi za Brazil stigli su svega nekoliko trenutaka nakon što su krenuli s centra. Nakon duela s Nicolasom de la Cruzom ozlijedio se Neymar. Brazilski majstor, koji se ovoga ljeta preselio u saudijski Al Hilal, ozlijedio je koljeno te je na nosilima i u suzama iznesen s terena.

U nastavku susreta Brazil je pritiskao i napadao, ali bez konkretne završnice. Točku na i sjajne predstave domaćin je stavio u 77. minuti kada je Nunez asistirao, a De la Cruz pogodio za 2:0. Brazil je na koncu završio susret bez upućenog udarca u okvir gola.

U susretu između Ekvadora i Kolumbije nije bilo golova, a najveću priliku imali su gosti u 61. minuti kada Luis Diaz nije iskoristio jedanaesterac.

Venezuela je nastavila s dobrim igrama, porazila je Čile s 3:0.

Nakon trijumfa protiv Paragvaja i povijesnog remija u Brazilu, Venezuela je razbila Čile uz sjajnu predstavu Yefersona Sotelda, koji je postigao gol uz dvije asistencije.

Krilni igrač Santosa doveo je domaćine u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a potom asistirao Salomonu Rondonu (72) i Darwinu Machisu (79) za uvjerljivo slavlje. Čile je od 59. minute igrao bez isključenog Marceliao Núñeza.

Paragvaj je u Asuncionu pobijedio Boliviju s 1:0, a gol odluke zabio je Antonio Sanabria u 69. minuti nakon lijepe akcije.

Mathias Espinoza ubacio je s lijeve strane, Gabriel Avalos propustio je loptu, a napadač Torina pogodio za 1:0. Sanabria je ušao u igru samo dvije minuta ranije. Domaćin je tijekom susreta još dva puta tresao mrežu Guilerma Viscarre, no VAR je poništio oba gola. U 32. minuti Miguel Almiron zabio je iz zaleđa, dok je Avalos u 64. minuti u akciji kod postizanja gola igrao rukom.

Paragvaju je to bila prva pobjeda, a Boliviji četvrti poraz.

Na ljestvici vodi Argentina s 12 bodova, dok Urugvaj, Brazil i Venezuela imaju po sedam bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider