Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigao odgovor

Ured Predsjednice i Premijer o pismu Dinama: Oglasili se o pozivu upomoć s Maksimira

S Pantovčaka je stigao odgovor na Dinamov poziv upomoć.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz GNK-a Dinamo poslali su državnom vrhu dramatičan poziv upomoć, u kojem traže zaštitu od navodnih prijetnji kriminalnog miljea.

''Posljednjih nekoliko mjeseci nalazimo se pod, još uvijek samo verbalnim pritiscima, pojedinih osoba, koji su od strane nadležnih državnih tijela označeni kao nositelji organiziranog kriminala u Republici Hrvatskoj. Oni su se otvoreno, ne krijući svoje namjere, angažirali da ne birajući sredstva (prema javno dostupnim podacima o njihovoj sklonosti različitim kriminalnim aktivnostima možemo pretpostaviti da im metode nisu ograničene zakonskim restrikcijama) preuzmu upravljanje Dinamom'', stoji, između ostalog, u pismu koje je odaslano s Maksimira premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

S Pantovčaka je stigao kratak odgovor na tvrdnje iz Dinama.

''Ured Predsjednice je zaprimio podnesak uprave GNK Dinamo, u kojemu se iznose tvrdnje o prijetnjama i pritiscima na vodstvo GNK Dinamo. Kako se radi o tvrdnjama koje upućuju na protuzakonito postupanje, Ured Predsjednice Republike, bez odlaganja, uputio je zaprimljene podatke na daljnje postupanje nadležnim državnim tijelima'', stoji u odgovoru.

Pismo je komentirao i premijer Andrej Plenković.

"Zamolili smo nadležne institucije da analiziraju o čemu se radi i da vidimo ima li neki element na koji mi možemo eventualno odgovoriti nešto što bi bilo konkretno", rekao je.

gol expired Mamić se vratio u Dinamo, ali ne samo on: ''Stadion ostaje na Maksimiru, Zdravko je član Uprave'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider