Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV CAR

Upoznajte junaka Australije: Ušao u 120. minuti pa izveo "simpatičnu krađu" i odveo reprezentaciju u Katar!

Australija danas slavi Andrewa Redmaynea, globalno slabo poznatog vratara Sydney FC-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su kroz kvalifikacijski ciklus potvrdili kako trenutno nemaju generaciju koja kvalitetom može stati u isti kontekst s nekim ranijim izdanjima, nogometna reprezentacija Australije izborila je svoje peto Svjetsko nogometno prvenstvo u nizu. 

To su izborili nakon šest serija kaznenih udaraca u utakmici protiv Perua, koja je nakon 120 minuta završila bez pogodaka. Kao u mnogim sličnim situacijama, junak je bio vratar. No, ovog puta je Andrew Redmayne napravio nešto više od zaustavljanja udaraca protivničke momčadi.

Redmayne, 29-godišnjak koji cijelu karijeru brani u domaćoj ligi, posljednjih pet godina za Sydney FC, ušao je u igru u posljednim trenucima produžetaka umjesto pouzdanog Matthewa Ryana, jednog od najpoznatijih igrača ove momčadi. Bio je to njegov tek treći nastup za Socceroose.

Vrlo brzo shvatili smo zašto je izbornik Graham Arnold povukao taj potez. Iako su Australci bili prvi koji su promašili jedan udarac, Redmayneov, recimo samo neobična stil branjenja, naveo je Peruanca Luisa Advinculu na promašaj.

Redmayne je zapravo zaustavio jedan udarac, onaj Valere u šestoj seriji, no prije toga je napravio nešto vjerojatno puno važnije i svakako rijetko viđeno.

Bočica s vodom završila na tribinama

Nakon jednog peruanskog izvođenje, primijetio je bočicu s vodom svog kolege iz protivničke momčadi, Pedra Gallessea, na kojoj se nalazio papirić s uputama. Odnosno, nalazile su se instrukcije oko toga na koji način australski nogometaši izvode jedanaesterce. Redmayne je hladnokrvno uzeo tu bocu i bacio ju na tribine.

To se dogodilo prije treće serije, odnosno prije udarca Chasea Goodwina. Možemo vidjeti kako Redmayne baca bocu, koju nakon toga peruanski vratar traži pogledom, ali nje nema.

Goodwin je pogodio, a odmah nakon toga uslijedio je gore podijeljeni promašaj Advincule.

Moramo li reći da su australski nogometaši do kraja pogodili sve udarce? 

Domišljat ili nekorektan potez?

Svaka čast Redmayneu na domišljatosti, iako će neki možda ovo smatrati nekorektnim potezom. No, mjesto na Svjetskom prvenstvu vrijedno je ovakvih, možda da ih ipak nazovemo, "šmekerskih" poteza, zar ne?

Australija će u Kataru igrati u skupini s Tunisom te s našim jako dobrim svježim poznanicima, Francuskom i Danskom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX