Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Upute za SP: 'Uđe li vam tko u sobu, pravite se da spavate'

Delegacija HNS-a boravi u Johannesburgu na sastanku čelnika FIFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kongresu FIFA-e u Johannesburgu sudjeljuje HNS-ov vrh na čelu s Markovićem i Srebrićem.

'Sve je izvrsno. U odličnom smo hotelu, baš smo za stolom s predstavnicima slovenskog saveza. Zasad nema problema, osiguranje je u redu. Slobodno smo šetali navečer i mislim da nema razloga za paniku. Nadam se da će sve tako biti i kad počne natjecanje', rekao je Marković za Večernji list.

Pravite se da spavate, u suprotnom mogli bi nastradati

No, jedan od FIFA-inih povjerenika za sigurnost koji je želio ostati anoniman već je doživio neugodna iskustva dok je bio na Kupu konfederacija:

'U službenom hotelu FIFA-e, kazao mi je direktor da, uđe li mi netko preko noći u sobu, ne reagiram, da se pravim da spavam. U suprotnom mogao bi nastradati. I to kaže meni koji sam zadužen za sigurnost! A hotel je opasan bodljikavom žicom u koju je puštena struja. No, što vrijedi kad pljačkaši imaju sve ključeve, daju im ih djetalnici hotela jer im prijete smrću obitelji', prepričao je riječi FIFA-inog povjerenika Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a.

No, HNS-ove čelnike ne brine viđeno:

'Johannesburg je okićen znakovima i zastavama SP-a, na svakom se koraku vidi da uskoro počinje velika nogometna fešta. U lokalima zaposlenici rade odjeveni u dresove ili čak i zastave reprezentacije domaćina, na TV postajama stalno se vrte teme vezane uz SP. Kad smo autobusom išli od zračne luke do hotela, vidjeli smo kilometarske nizove zastava zemalja sudionica, doista je sve u znaku dolazećeg natjecanja', kazao je Srebrić.

Zanimljivo u Južnoj Africi je zima, sumrak je već oko 17:30 h, dok je potpuni mrak već oko 18 h. Navečer je prilično svježe, temperatura pada i do 5 stupnjeva, a po danu je maksimalno 16 stupnjeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider