Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kad pijetlovi polete

Upozorenje za Dinamo: Samo Bayern je opasniji od Tottenhama, pao je i rekord, Mourinho dao sarkastičan komentar

Tottenham je uhvatio formu, a zvijezde Spursa igraju u svojim najboljim izdanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je u strašnoj formi. Pijetlovi su dobro počeli sezonu i jedno vrijeme čak i vodili u Premierligi, pa je uslijedila crna rupa, ali momčad Josea Mourinha izvukla se iz krize i ponovno izgleda moćno.

Spursi su Crystal Palace razbili s 4:1, a pokerom zgoditaka došli su do brojke od ukupno 100 golova ove sezone. Bolji od njih u ligama "Petice" je samo Bayern, koji je zabio 106 golova.

"Nije loše za jednu defanzivnu i negativnu momčad", sarkastično je to komentirao Jose Mourinho.

Son i Kane srušili rekord

Tottenham je poletio na krilima oporavljenog Harryja Kanea, ali i Garetha Balea koji je uhvatio zastrašujuću formu. Crystal Palaceu je zabio dva gola i došao do brojke od šest golova u zadnjih šest utakmica, čemu je dodao i tri asistencije.

gol expired Hrvati napravili čudo: ''Ovo im se nikad nije dogodilo, kao lavovi pušteni s lanca'' divider

Dugo ga je čako Mourinho, ali isplatilo mu se. Velšanin se tako pridružio fantastičnom napadu koje prije svega krasi partnerstvo Harryja Kanea i Hueng-Min Sona.

Ova dva igrača međusobno su si asistirala 14 puta u sezoni, što je novi rekord Premierlige. Dosad su ga držali Alan Shearer i Chris Sutton s 13 asistencija 1994./1995., a pali su nakon dodavanja Sona Harryju Kaneu za posljednji gol na utakmici protiv Palacea.

Hoće li Mourinho odmoriti neke igrače za najveći derbi?

Sve to su loše vijesti za Dinamo koji će se ovoga četvrtka suprotstaviti zahuktalom Mourinhovu stroju u Londonu. Dobra vijest za Modre jest da Spurse u nedjelju čeka njihov najveći derbi - susret s ljutim rivalom Arsenalom.

gol expired Barcelona je dobila novog predsjednika, potpisao je najveći uspjeh u povijesti: Odmah se oglasio o Messiju divider

Vidjet ćemo hoće li Mourinho ipak sačuvati neke snage za tu utakmicu. No, u kakvom god sastavu Tottenham istrči, opasnot za gol Dominika Livakovića prijetit će sa svih strana.

"Imam puno opcija. Dele Alli je dobro igrao protiv Fulhama, ali odlučili smo ga ostaviti na klupi protiv Palacea zbog Lucasa. Imamo Lamelu koji je ušao i bio dobar i Bergwijna koji nije ni igrao", pohvalio se svojim napadačkim oružjima Mourinho.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider