Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će zanimljivo

Šaroliko raspoloženje u hr-klubovima: Upoznajte suparnike Dinama, Hajduka i Osijeka

U drugoj polovici rujna bit će vatreno za naše predstavnike u Europi.

Na putu novog proboja u Ligu prvaka, Dinamu će prepreka ponovno biti Ferencvaroš. Lani su Modri prošli s ukupnih 5:1 u dva susreta, no ove sezone u trećem pretkolu igrat će se samo jedna utakmica 15. ili 16. rujna u Budimpešti.

"Teško gostovanje, stari poznanik, ni ovaj puta nismo bili sretne ruke da igramo domaću utakmicu. Međutim, kako svima, tako i nama. Moramo se prilagođavati situaciji. Rekli smo i prije utakmice s Clujom koji su naši ciljevi. Dakle, respektiramo protivnika, radi se o vrlo dobroj momčadi", izjavio je za Dnevnik Nove TV trener Dinama Zoran Mamić.

Ferencvaroš ljetos kupovao od - Dinama

A koliko je dobar, Ferencvaroš je pokazao prošlog tjedna izbacivši Celtic usred Celtic Parka. Dinamo je prošle godine na Grupama Areni pobijedio 4:0, no Mađari ulažu velike novce i danas se čine snažnijima. Ovog ljeta doveli su i Myrta Uzunija iz Lokomotive te Roka Baturinu upravo iz Dinama.

Roster Ferencvaroša vrijedi 24 milijuna eura, što je ipak gotovo tri i pol puta manje nego kod Dinama. Najskuplji igrač je Ukrajinac Oleksandr Zubkov, a ukrajinska legenda Sergej Rebrov i dalje sjedi na trenerskoj klupi.

Hajduk putuje u Sjevernu Makedoniju

Sretni ždrijebom mogu biti na Poljudu. Hajduk će u drugom pretkolu Europske lige u goste makedonskoj Renovi. Riječ je o klubu iz Tetova, koji će Splićane ugostiti u Skoplju, u trening centru Makedonskog nogometnog saveza. Zanimljivo, Renova je 2008. u svom europskom debiju iz tadašnjeg Intertoto kupa izbacila Rijeku, koju je vodio Zlatko Dalić.

"Ždrijeb je takav kakav je, uvijek svi mi imamo neke želje, ali vjerujte kad je ždrijeb u pitanju. Ne možeš pričati o sreći, nesreći, ovome ili onome... Jednostavno je tu zeleni teren, mi smo bili nositelji, Renova nema iskustva europskih utakmica...", poručio je Vukas u emisiji Hajduk Digital Live.

"Jedna utakmica je uvijek bomba, ali ja mislim da mi imamo dovoljnu kvalitetu. Mi smo ipak Hajduk", kazao je trener Hajduka.

Momčad Renove vrijedi samo 2,2 milijuna eura, praktički deset puta manje nego Hajdukova. Najskuplji igrač je Remzifaik Selmani, procijenjen na 250 tisuća eura, a vodi ih 41-godišnji Bujar Islami.

Osječani dobili najtežeg mogućeg suparnika

Osijek će jedini biti domaćin, ali definitivno nije imao sreće. 17. rujna u Gradski vrt stiže im Basel. Dugogodišnji vladar švicarskog nogometa koji je taj primat ipak izgubio u posljednje tri sezone. No prije samo 20 dana igrao je četvrtfinale upravo Europske lige...

"Jako težak protivnik, možda najteži kojeg smo mogli izvući, vidim po Uefinim koeficijentima. Prednost je sigurno što igramo kući. Ne igramo nažalost pred domaćom publikom. To je jedna otežavajuća okolnost, međutim na jednoj utakmici sve je moguće", hrabri se trener Osijeka Ivica Kulešević.

Baselova momčad vrijedna je 38 milijuna eura, dvostruko više od Osijekove. Najskuplji pojedinac je brazilski napadač Arthur Cabral, a odnedavno ih trenira legendarni Ciriaco Sforza.

Već ovog utorka u Nyonu je novi ždrijeb. Dinamo će saznati potencijalnog protivnika za play off Lige prvaka, a Hajduk, Osijek, Rijeka i Lokomotiva za treće pretkolo Europske lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider