Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
EUROPSKA LIGA

United se iskalio na Betisu, pobjede Juventusa, Rome i Leverkusena

Odigrani su prvi susreti osmine finala Europske lige.

Manchester United (Foto: Afp)

Nogometaši Union Berlina pred svojim su navijačima odigrali 3-3 (1-1) protiv belgijskog Royale Union Saint-Gilloisea u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, a hrvatski reprezentativac bio je strijelac prvog pogotka za domaću momčad.

Belgijci su triput vodili, ali su na kraju ostali bez prednosti uoči uzvrata. Victor Boniface je u 28. minuti doveo Saint-Gilloise u vodstvo. U 42. minuti dosuđen je slobodan udarac za Union Berlin, a loptu je na oko 20 metara iskosa s lijeve strane namjestio Josip Juranović. Preciznim udarcem je prebacio gostujući živi zid i pogodio gornji desni kut suparničkog gola za izjednačenje na 1-1.

Belgijska momčad je do nove prednosti došla u 58. minuti, kad je pogrešku domaće obrane u pogodak pretvorio Yorbe Vertessen. Zahvaljujući intervenciji iz VAR sobe, domaćin je u 69. minuti dobio priliku iz kaznenog udarca doći do novog izjednačenja. Pucao je Robin Knoche, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar Anthony Moris. No, lopta se ponovno odbila na nogu Knocheu, a on je bez poteškoća poslao loptu u mrežu.

Samo tri minute poslije Boniface je iz precizno izvedenog kontranapada postigao svoj drugi, a treći gol za Saint-Gilloise. Da gosti ne odu s prednošću na uzvrat u Belgiju, pobrinuo se Unionov rezervist Sven Michel, koji je u 89. minuti pogodio za konačnih 3-3.

Arsenal nije slavio protiv čvrstog Sportinga

Bez pobjednika je završio i dvoboj Sportinga i Arsenala u Lisabonu, gdje su pala četiri pogotka, a tri su postigli igrači domaće momčadi. William Saliba je u 22. minuti donio prednost "topnicima".

Domaća momčad je golovima Goncala Inacija (34) i Paulinha (55) preokretom došla do prednosti od 2-1, ali je u 62. minuti Morita skrenuo loptu u svoju mrežu pa će Arsenal za tjedan dana bilo kakvom pobjedom na svom Emirates stadionu moći izboriti plasman u četvrtfinale.

Bayer i Roma sigurni

Solidnu prednost pred svojim navijačima stekli su Bayer Leverkusen i Roma, koji su s identičnih 2-0 pobijedili Ferencvaros, odnosno Real Sociedad.

"Apotekarima" su pobjedu protiv Mađara donijeli Kerem Demirbay (10) i Edmond Tapsoba (86), dok su strijelci za Romu protiv baskijske momčadi bili Stephan El Shaarawy (13) i Marash Kumbulla (87).

Minimalna pobjeda Juventusa, Sevilla u svom stilu

Juventus je na svom terenu savladao Freiburg, no unatoč dominaciu i velikom broju priliku, protiv Nijemaca su mrežu zatresli tek jednom. Napravio je to Angel Di Maria, u 53. minuti, nakon asistencije Filipa Kostića.

Sevilla u Europskoj ligi ponovno igra u stilu najuspješnije momčadi tog natjecanja, za razliku od La Lige, gdje se bore za ostanak. Na korak do četvrtfinala došli su pobjedom 2:0 protiv Fenerbachea, pogocima Jordan u 56. i Lamele u 85. minuti, na asistenciju Ivana Rakitića.

United utrpao četiri komada Španjolcima

Na Old Traffordu je golijadu Manchester Uniteda u srazu s Betisom otvorio Marcus Rashford već u 6. minuti. Gosti su u 32. minuti izjednačili preko Ayozea Pereza, da bi u drugom poluvremenu "Crveni vragovi" došli do uvjerljive pobjede zahvaljujući golovima Antonyja (52), Brune Fernandesa (58) i Wouta Weghorsta (82).

Bez pobjednika je završio dvoboj Šahtara i Feyenoorda, koji je odigran na neutralnom terenu u Varšavi. Ukrajinska momčad pod vodstvom Igora Jovičevića povela je u 79. minuti sretnim pogotkom Jaroslava Rakickog, koji je na ubačaj Sudakova loptu zahvatio leđima, a ona se odbila i u idealnom luku preletjela preko vratara nizozemske momčadi Wellenreuthera.

Feyenoord je ipak uspio doći do zasluženog izjednačenja u 88. minuti, kad je Ezequiel Bullaude glavom poslao loptu u mrežu.

Europska liga - Prve utakmice osmine finala

Roma - Real Sociedad 2:0 (El Shaarawy 13, Kumbulla 87)
Bayer Leverkusen - Ferencvaros 2:0 (Demirbay 10, Tapsoba 86)
Sporting - Arsenal 2:2 (Goncalo Inacio 34, Paulinho 55 / Saliba 22, Morita 62-ag)
Union Berlin - Royale Union SG 3:3 (Juranović 42, Knoche 69, Michel 89 / Boniface 28, 72, Vertessen 58)
Juventus - Freiburg 1:0 (Di Maria 53)
Manchester United - Betis 4:1 (Rashford 6, Antony 52, Fernandes 58, Weghorst 84 / Perez 32)
Sevilla - Fenerbahče 2:0 (Jordan 56, Lamela 85)
Šahtar - Feyenoord 1:1 (Rakicki 79 / Bulluade 88)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider