Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEKAD NAJVEĆI DERBI

United i Chelsea podijelili svakom po bod, ali u centru pažnje ponovno je bio Ronaldo

Cristiano Ronaldo postigao je pogodak za bod protiv Chelseaja, ali i posljednjih pet pogodaka za United uopće.

Bruno Fernandes, Nemanja Matić i Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Ne tako davno, susret Manchester Uniteda i Chelseaja bio je rezultatski najveći derbi engleskog nogometa, dvoboj dvije najbolje momčadi, posebno u vrijeme kad su na njihovim klupama sjedili Sir Alex Ferguson i Jose Mourinho. 

Jučer je ta utakmica, inače posljednja utakmica 34. kola, bila susret momčadi čvrsto utaborene na trećem mjestu, gdje će gotovo sigurno i ostati, što bi bio gostujući Chelsea te posrnulog velikana Uniteda, koji plovi između pozicija koje osiguravaju Europsku ligu ili Konferenciju ligu, no nije isključeno da će ostati bez oboje.

Ponovno Ronaldo

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a sve je riješeno od 60. do 62. minute. Prvo je Chelsea poveo golom Marcosa Alonsa, da bi Cristiano Ronaldo izjednačio nakon sjajne asistencije Nemanje Matića.

Pogotke s utakmice možete vidjeti OVDJE.

Zanimljivo je navesti kako je Ronaldo strijelac pet posljednjih pogodaka za Crvene vragove te osam od posljednjih devet. Kao da je njegova serija krenula kad se krenulo špekulirati kako ga Eric Ten Hag ne vidi u svojim planovima, a Portugalcu se nikako ne ide iz momčadi u koju se ljetos tek vratio.

Najbolji u Unitedu, ali osobno najlošiji u dugo vremena

S druge strane, postoje oni koji na Ronaldovu vrlo dobru statistiku odgovaraju padom statistike drugih igrača, prije svega Brune Fernandesa, ali i Marcusa Rashforda.

37-godišnjak je u 37 utakmica unutar svih natjecanja postigao 23 pogotka. 17 je postigao u ligi, čime mu je ovo za sada najlošija sezona još od one 2008./09., kad je također u dresu Uniteda postigao 18 pogodaka. Bila je to ona posljednja sezone pred odlazak u Madrid, a Ronaldo bi, sudeći do formi, to ipak ove sezone u preostala četiri susreta mogao nadmašiti.

Ipak, sama igra i utjecaj Ronalda na momčad odaju dojam kako je i njemu ovo najlošija sezone unutar dugo vremena. Na godine ponekad jednostavno nije moguće odgovoriti.

Kod Chelsea je zanimljivo navesti kako je pogodak Marcosa Alonsa već njihov sedmi ovosezonski kojeg je postigao igrač s pozicije lijevog bočnog. Tri komada postigao je Ben Chilwell, dok je Alonsu ovo četvrti.

United će do kraja sezone pokušati uhvatiti šesto mjesto, koje ih vodi u Europsku ligu, osim u slučaju da Leicester ne osvoji Konferenciju ligu. Tada tek peto mjesto vodi u drugo najjače europsko natjecanje, dok bi šestoplasirana momčad otišla u spomenuto treće.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider