Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOLAZI KAO SLOBODAN IGRAČ

Union Berlin doveo novo veliko pojačanje, Juranoviću u svlačionicu dolazi superzvijezda

Union Berlin će utrku u vrhu Bundeslige nastaviti pojačan donedavnom superzvijezdom Real Madrida, Iscom.

Asensio, Modrić, Isco i Nacho (Foto: Afp)

Nešto više od mjesec dana nakon što je raskinuo ugovor sa Sevillom, čiji je član bio tek od ljeta, Francisco Román Alarcón Suárez, u nogometnom svijetu poznat kao Isco, ima novi klub.

Po prvi put u karijeri, nakon što je igrao u četiri španjolska kluba, napustit će domovinu i zaigrati u njemačkoj Bundesligi, budući da je njegovo novo odredište Union Berlin.

Pridružuje se Juranoviću

Ovaj transfer potvrdio je ugledni njemački insajder Florian Plettenberg, potvrdivši kako će 30-godišnji Španjolac sutra potpisati ugovor s berlinskim klubom, kojem je ovog mjeseca pristupio i hrvatski reprezentativac Josip Juranović. Ugovor bi trebao biti potpisan s trajanjem do ljeta iduće godine.

Isco je prije samo četiri godine bio na vrhuncu karijere. Bio je jedna od glavnih zvijezda madridskog Reala i španjolske reprezentacije, a Transfermarkt ga je vrednovao na 90 milijuna eura.

Polakao padao pa kod Ancelottija nestao

Ipak, nakon toga mu je kvaliteta partija polako opadala, da bi povratkom Carla Ancelottija u Kraljevski klub završio u drugom planu. Real je napustio ljetos, prešavši u Sevillu, gdje je odmah završio u udarnom sastavu. Nažalost po njega, utopio se u ovosezonsko sivilo cijele momčadi, a promjenom trenera te dolaskom Jorgea Sampaolija našao se na listi nepotrebnih pa je dogovorio raskid ugovora.

U Union dolazi boriti se za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone, ali i s pogledom na eventualni kiks Bayerna, koji bi im dao realne šanse nadati se tituli. Trenutno se nalaze na drugom mjestu, bod ispod bavarskog diva, ali situacija u vrhu toliko je gusta da im je šesti Eintracht na samo četiri boda udaljenosti. 

Isca sigurno čeka napeta druga polusezona Bundeslige, kao uostalom i sve ljubitelje nogometa na njemačkim travnjacima.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider