Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon 18 mjeseci

Arsenal potjerao Emeryja i za privremenog trenera postavio legendu kluba: Dobivaju li svog Lamparda?

Unai Emery nije više menadžer Arsenala, objavio je londonski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski prvoligaš Arsenal potjerao je Unaija Emeryja nakon 18 mjeseci na klupi, a funkciju privremenog trenera do daljnjeg će obavljati legenda kluba Freddie Ljungberg.

Šveđanin koji je za Arsenal igrao između 1998. i 2007. trenutačno je pomoćni trener u klubu, a prethodno je vodio klupsku momčad do 23 godine.

"Odluka je donesena na temelju rezultata i izvedbi koji nisu bili na očekivanoj razini. Zamolili smo Freddieja Ljungberga da preuzme odgovornost vođenja prve momčadi kao privremeni trener. On uživa naše puno povjerenje", kaže se u priopćenju kluba.

Bivši menadžer PSG-a i Seville imao je ugovor do 2021. godine na Emiratesu vrijedan šest milijuna funti godišnje, koji je uključivao klauzulu o raskidu sljedeće ljeto.

Emery se suočio s intenzivnim pritiskom nakon još jednog razočaravajućeg rezultata, kad je njegova momčad prosula vodstvo od 2:1 kod kuće protiv Eintracht Frankfurta u Europskoj ligi.

gol expired Arsenal nokautiran na Emiratesu, ljepotica večeri odigrana u Švedskoj divider

Već sinoć nakon utakmice, koja je samo nastavila najdulji Arsenalov niz bez pobjede još od 1992., bilo je jasno da je Emeryjev odlazak s Emiratesa pitanje sata jer ga je pratilo zviždanje navijača od kojih su neki držali natpise "Emery Out".

Španjolac je došao u Arsenal u svibnju 2018. nakon što je napustio klupu PSG-a, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka. Na klupi Arsenala zamijenio je Arsenea Wengera, koji je klub vodio 22 godine.

Arsenal je stigao do finala Europske Lige pod Emeryjevim vodstvom, ali je u finalu s 4:1 bolji bio njegov londonski rival Chelsea.

Klub je potrošio preko 100 milijuna funti u ljetnom prijelaznom roku, ali je loše počeo novu sezonu. Upisao je pobjedu u samo četiri od 13 utakmica i trenutačno zauzima osmo mjesto na ljestvici.

gol expired Pochettino prekinuo šutnju i pokazao koliki je gospodin: U tijeku pregovori s velikanom divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider