Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojavila se nada, ali...

Bivši hrvatski prvoligaš doživio novi šamar, navijači poludjeli: "Vi ste sramota ovoga grada"

Nakon zelenog svjetla iz HNS-a pojavila se nada da bi se mogli vratiti među prvoligaše, ali momčad je zakazala na zelenom travnjaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protekli tjedan okončan je postupak licenciranja klubova za iduću sezonu i tom je prilikom Hrvatski nogometni savez objavio kako je licencu za Prvu HNL dobila i - Cibalia.

Premda u drugoligaškoj konkurenciji veći dio sezone provode u sredini ljestvice, Vinkovčani su zatražili licencu za prvoligaško natjecanje, oni i Hrvatski dragovoljac.

Znate kako to ide u Hrvatskoj, nikad se ne zna tko će u posljednji čas odustati, a kome će se ispriječiti neke zapreke zbog kojih bi mogao biti uskraćen za licencu.

Vođeni tom mišlju, u Cibaliji su zatražili licencu i već u prvom krugu licenciranja ispunili su svih pet kriterija. Dozvola za igranje Prve HNL u sezoni 2021./2022. stigla je u Vinkovce i preostalo je još "samo" da momčad na travnjaku pokuša do kraja sezone izvesti čudo i prestići Hrvatski dragovoljac.

Taj plan pao je u vodu na prvoj prepreci. Ove nedjelje u goste im je stigao Rudeš i porazio ih s 2:0, a zbog tog ishoda i nekih drugih rezultata Cibalia je pala na razočaravajuće 12. mjesto.

Teško je to palo najvjernijim navijačima Cibalije, Ultrasima, koji su se poslije utakmice okupili ispod zapadne tribine, pred svlačionicama i verbalno se obračunali s igračima.

Rasprodaja bodova u Vinkovcima

Među brojnim porukama koje su im pritom odaslali jedna se najviše istaknula: "Vi ste sramota ovoga grada."

Cibalia je godinama bila standardni prvoligaš, ali je 2018. ispala, i to zbog financijskih problema, iz Prve u Treću ligu te se od tada ne uspijeva vratiti u najviši rang. Lokalna politika drma klubom jako i ne naziru se bolji dani.

Nekoć je vinkovački stadion bio teško osvojiva tvrđava za prvoligaše, a ove sezone imaju već pet poraza na domaćem terenu. Od svih 18 drugoligaša, samo je Orijent 1919 upisao više poraza na svom stadionu (šest). Bodove iz Vinkovaca odnosi "tko stigne" i Cibaliju čeka barem još jedna sezona među drugoligašima...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider