Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a svjetsko je u rusiji...

Ruski huligani od Bilbaa napravili ratno bojište: Policajac preminuo, više ozlijeđenih

Utakmicu šesnaestine finala Europske lige zasjenila je smrt španjolskog policajca i divljanje španjolskih i ruskih huligana.

Kaos na ulicama Bilbaa u sukobima navijača Athletica i Spartaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Spartak je na gostovanju pobijedio Athletic Bilbao 2:1 i bio korak do podviga, ali Španjolci ipak idu dalje jer su u Moskvi pobijedili 3:1.

Dvoboj na San Mamesu prošao je u sjeni divljanja ruskih navijača po ulicama Bilbaa. Oko dvjestotinjak navijača Spartaka divljalo je po gradu, a u blizini stadiona sukobili su se s pristalicama Athletica. Nocenio Arias Garcija (50), pripadnik baskijske policije, dobio je srčani udar nakon što je pogođen bakljom u neredima koje su pored stadiona San Mames u Bilbau izazvali navijači domaćeg Athletica i moskovskog Spartaka.

Policajac koji je preminuo od posljedica srčanog udara (Screenshot) Policajac koji je preminuo od posljedica srčanog udara (Screenshot)

Premda je hitno prevezen u bolnicu liječnici mu nisu mogli pomoći i nesretni policajac je umro nakon što je u bolnici dobio još jedan srčani udar.

Španjolski portali prenose da je više osoba ozlijeđeno, među kojima ima i policajaca, te da je na desetke uhićeno, najviše ruskih državljana.

Podsjetimo, ti isti huligani dočekat će navijače iz cijelog svijeta ovog ljeta u Rusiji, koja je domaćin Svjetskog prvenstva.

Incidenata je bilo i u obližnjem gradu Vitoriji. Procjenjuje se da je u Španjolsku stigli oko 1500 navijača Spartaka, a lokalne vlasti su objavile kako je utakmica između Athletica i Spartaka bila najveća sigurnosna operacija u gradu posljednjih godina. Na osiguranju je radilo 600 policajaca, 100 općinskih policajaca, te 200 privatnih zaštitara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider