Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velike promjene

Kraj jedne ere: Nakon Nike Kovača odlazi i gazda Bayerna, a stižu novi ljudi

Uli Hoeness odlazi s mjesta predsjednika FC Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Današnja redovna godišnja Generalna skupština članova minhenskog Bayerna izabrat će novog predsjednika kluba. Dosadašnji predsjednik i legenda Bavarca Uli Hoeness napušta klub u kojem je proveo skoro pola stoljeća, čak 49 godina. Sam je odlučio ne kandidirati se za novi mandat.

Njegov nasljednik zove se Herbet Hainer, već je nekoliko godina u klubu, a prije toga bio je dugogodišnji čelni čovjek Adidasa.

gol expired UEFA kao da provocira Bayern: Podsjetili su na onaj fenomenalan trenutak od prije 17 godina divider

Uskoro će za Hoenessom i njegova desna ruka, predsjednik Izvršnog odbora kluba Karl-Heinz Rummenigge. Sljedeće godine u posao će polako uvoditi još jednu legendu kluba Olivera Kahna, koji je već predodređen za njegova nasljednika.

Tako to radi Bayern. Sve je unaprijed isplanirano i ništa se ne prepušta slučaju.

''Kahnova je vizija da Bayern konstantno bude među pet najboljih u Europi. To je vrlo jasan cilj. Također, kao i ekonomska ozbiljnost. Ali više će on sam reći o tome kada dođe u klub sljedeće godine'', rekao je o Kahnu Edmund Stoiber, član Nadzornog odbora kluba.

gol expired Bild otkrio koji su igrači srušili Kovača: Imao je četiri ''neprijatelja'' i dvojicu s figom u džepu divider

Hoeness je nakon igračke karijere obnašao dužnost generalnog menadžera, direktora, a posljednjih desetak godina i predsjednika kluba u dva mandata. Članovi su mu oprostili skandal s utajom poreza i boravkom u zatvoru te ga još jednom izabrali prije tri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider