Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži podršku za Ukrajinu

Darijo Srna najavio podizanje tužbe protiv FIFA-e: "Borit ćemo se do kraja"

Sportski direktor Šahtara Darijo Srna oštro se usprotivio odluci FIFA-e o slobodnom odlasku stranaca

Kao sportski direktor jednog od najvećih klubova istočne Europe, Darijo Srna najavio je mogućnost da Šahtar podigne tužbu protiv FIFA-e:

"Pravila i odluke koje se donose protiv su ukrajinskih klubova, takvim odlukama samo mogu uništiti ukrajinski nogomet. Prema tome, borit ćemo se do kraja i, ako treba, ići ćemo na sud", poručio je legendarni hrvatski nogometaš pa kratko dodao:

"Ako izaberu taj put, onda su se time svrstali uz Rusiju, a protiv Ukrajine".

Srna najavio tužbu protiv FIFA-e

Ogorčenost Srne i Šahtara leži u odluci svjetske nogometne organizacije da na još jednu sezonu produlji odluku da strani igrači iz Ukrajine, kao što je to slučaj i za ruske klubove, mogu zamrznuti svoje ugovore i otići u bilo koji drugi inozemski klub.

To znači da neki, kojima primjerice ugovor traje još godinu dana, na kraju sezone mogu otići iz Šahtara potpuno besplatno.

Mario Vrančić i Marko Šepat - 1 Tajno riječko oružje za Dnevnik Nove TV pokazalo nogometno umijeće, slobodnjaci su mu specijalnost divider

"Mi smo za neke od njih isplatili 10, 15 pa čak 17 milijuna eura, a po ovoj klauzuli oni moraju odraditi još samo pola godine ugovora i onda mogu praktički besplatno napustiti klub. Trebamo pronaći kompromis i zajednički jezik".

Prvenstvo kreće krajem kolovoza?

Kompromis bi se trebao pronaći, vjeruje jedan od iskusnijih i poznatijih ukrajinskih sportskih novinara Mikola Vasilkov, koji isto tako ističe:

"Ako na kraju doista i dođe do tužbe, imat će itekako dobar pravni, a vrlo vjerojatno i politički temelj za to".

Ako se pak netko pita zašto se ukrajinski klubovi tek sad žale na već godinu dana staru odluku krovne nogometne organizacije, odgovor je jednostavan. Prošle se godine nije igralo prvenstvo, a sada se planirati igrati od 23. kolovoza.

Ukrajinci sumnjaju da će se prvenstvo igrati

No ukrajinski novinar osobno sumnja kako će to zaista tako biti:

"Ok, želimo igrati nogometnu utakmicu i začuju se sirene za zračnu opasnost. Što onda radimo? To je politički stav da pokažemo da smo, unatoč bombardiranju i invaziji, civiliziran narod koji nastavlja sa svojim mirnodopskim životom", kazao je Vasilkov pa postavio pitanje:

"Imaju li dovoljno novca za to, da se igra u zapadnim ukrajinskim regijama ili u inozemstvu, ili će na kraju morati odustati?".

Hoće li Šahtar doista biti prvak sada je potpuno nevažno. Puno je važnije, mogu li Srna i Šahtara dobiti traženu podršku FIFA-e

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider