Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se potvrda

Poznato gdje će ukrajinski klubovi igrati europska natjecanja, Dinamo i Šahtar na istom stadionu?

Ukrajinski nogometni klubovi igrat će utakmice europskih natjecanja u Poljskoj.

Nogometaši Šahtara (Foto: Afp)

Prije 105 dana započela je ruska invazija na Ukrajinu koja je paralizirala normalan život i stopirala sva sportska natjecanja u toj državi, ali ukrajinski nogometni klubovi polako se pripremaju za narednu sezonu.

Tako je svjetlo dana ugledala informacija da će pet ukrajinskih klubova, koji su osigurali plasma u europska natjecanja naredne sezone, utakmice igrati u susjednoj Poljskoj.

Navodno je sve dogovoreno, preostali su samo detalji, a čini se da bi dva ukrajinska velikana, Dinamo Kijev i Šahtar Donjeck utakmice mogli igrati na istom stadionu.

Ukrajinci će igrati prvenstvo u Turskoj?

Što se pak tiče ukrajinskog nogometnog prvenstva, postoje naznake da bi se isto moglo odigrati u Turskoj što pak ne odgovara Šahtaru i još jednom ukrajinskom prvoligašu koji bi rado ostali u Poljskoj, ali ipak za to treba pričekati službenu potvrdu.

Za kraj dodajmo da su ukrajinski rivali, Dinamo i Šahar, posljednjih mjeseci odigrali niz prijateljskih utakmica diljem Europe kako bi održali kakvu, takvu formu i prikupili novčana sredstva za pomoć Ukrajini u teškom ratnom sukobu.

Tako su, između ostalog, gostovali i u Hrvatskoj. Odnosno, nogometaši kijevskog Dinama zaigrali su na Maksimiru protiv Modrih, dok je Hajduk ugostio Darija Srnu i njegov Šahtar.

Ukrajinski klubovi koji će zaigrati u europskim natjecanjima:

  • Šahtar Donjeck - izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka
  • Dinamo Kijev - 2. pretkolo Lige prvaka
  • Dnipro-1 - play-off Europske lige
  • Zorja Luhansk - 3. pretkolo Konferencijske lige
  • Vorskla Poltava - 2. pretkolo Konferencijske lige
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider