Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optužbe za korupciju

Skandal u Španjolskoj: Uhićen visoki nogometni dužnosnik

Andreu Subies uhićen je u utorak u sklopu istrage vezane za moguću korupciju u Španjolskom nogometnom savezu...

Xavi Hernandez i Angel Maria Villar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Andreu Subies, potpredsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) zadužen za financije, uhićen je u utorak u sklopu istrage vezane za moguću korupciju 2014. godine kada je vodio Katalonski nogometni savez.

Španjolska civilna garda tijekom utorka pretražila je urede Katalonskog saveza u Barceloni, a uhitila je i poduzetnika Josepa Contrerasa, nekadašnjeg dužnosnika Katalonskog saveza.

Subies i Contreras osumnjičeni su za napuhavanje troškova preuređivanja tamošnjeg sjedišta saveza 2014. godine. Contreras je bio vlasnik kompanije za nekretnine Tastavins koja je Katalonskom savezu na čelu sa Subiesom ispostavila račun od 518.702 eura. Taj račun pokrio je krovni Španjolski nogometni savez.

Luis Rubiales i Aleksander Čeferin, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza i predsjednik UEFA-e (Foto: AFP) Luis Rubiales i Aleksander Čeferin, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza i predsjednik UEFA-e (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U to je vrijeme predsjednik Španjolskog nogometnog saveza bio Angel Maria Villar, koji je u prosincu 2017. morao odstupiti pod optužbom za korupciju. On je 27 godina upravljao Savezom te tvrdio da je nedužan.
U svibnju je nakon izbora novi predsjednik postao Luis Rubiales. On je za potpredsjednika postavio Subiesa, dotad predsjednika Katalonskog nogometnog saveza.

RFEF je u priopćenju naveo kako je Subies osumnjičen za događaje iz vremena bivšeg vodstva saveza, odnosno za istragu vezanu za slučaj "Soule" usmjerenu protiv Villara te da je potrebno uzeti u obzir pretpostavku nevinosti privedenih.

Katalonski nogometni savez priopćio je da je civilna garda upala u njegovo sjedište sa sudskim nalogom te zatražila dokumentaciju, koju joj je Savez i predao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider