Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPISAO VELIKI TEKST

Ugledni Englez: "Luka Modrić je mali žilavi gad"

Low je na zanimljiv i itekako pozitivan način opisao Modrića i njegovu igru.

Sid Lowe i Luka Modrić (Foto: Profimedia)

U svijetu više ne postoji sportski portal koji nije pisao hvalospjeve o čudesnom Luki Modriću, a oni najpoznatiji često ističu njegove godine i dugotrajnost koju nosi u sebi.

Tako je engleski novinar Sid Low napisao poduži tekst za Guardian u kojem je hvalio kapetana Vatrenih i Real Madrida.

Low je na zanimljiv i itekako pozitivan način opisao Modrića i njegovu igru.

"Nitko stariji nije igrao za Madrid do ove subote, kada je sat vremena nakon njihova gostovanja u Vigu Carlo Ancelotti pozvao Luku Modrića. Njegova misija: raditi ono što radi, ono što je tako često radio, i preuzeti kontrolu. Williot Swedberg postigao je izjednačujući pogodak za 1:1, preskakao reklamne panoe u zagrljaj igračima, Balaidos je divljao, a Celta je bila posvuda. Madrid je bio preplavljen. No, tada se u igru ubacio Modrić. Stotinu i 53 sekunde kasnije Madrid je ponovno vodio, a Vinícius Júnior trčao je prema kutu pokazujući natrag na starca i govoreći: 'Kakvo dodavanje, kakvo dodavanje!'"

"Postoji razlog zašto je Luka Modrić još uvijek tu, i to nije nostalgija, a ni činjenica da je kao igrač koji nije bio zajamčeni starter kad se pridružio prije 12 godina postao najbolji vezni igrač koji je ikada igrao za najveći klub od svih. Nije to ni 547 odigranih utakmica ili 27 osvojenih trofeja, čak i ako je to više od bilo koga.

Ancelotti zna...

Nije posljednja noć Vicentea Calderóna u Europi, kada je mirno vodio Real kroz biblijsku oluju, izložbu superiornosti i nadnaravnog spokoja, ni isporuka La Décime, ni ono smiješno dodavanje Rodrygu protiv Manchester Cityja, ili ono protiv PSG-a koje ne možete ni vidjeti ako ne pauzirate video na točnom mjestu", piše Low.

"Nisu to trenuci ili glazba, radost u tome kako je svirao, vanjski dio njegove kopačke, čarobni štapić ili jedinstvena, podcijenjena jednostavnost svega toga, iako je sve to tu i uvijek će biti. Riječ je o nečemu jednostavnijem: još uvijek je na razini", piše ugledni Englez i dodaje:

"To zahtijeva talent koji ga izdvaja i temperament koji ga čini, entuzijazam za igru i odlučnost koja ide uz nju. Ovo nije nogomet kakav je Puskás igrao. Modrić je mali žilavi gad s listovima poput topovskih kugli, licem koje je oštro i istrošeno, nema ni grama masti na sebi, nazire se njegov stav, kao i njegova umjetnost. Ancelotti zna da Modrić nije netko tko pozdravlja priliku da odsjedi nekoliko minuta, a još manje dopušta drugima da mu kažu kada je vrijeme da ode, a snaći se u tome nije uvijek bilo lako."

Stadion u Velikoj Sjećate li se ovog kultnog stadiona? Jedan je od najvećih u Hrvatskoj, a danas će ponovno ''oživjeti'' divider

Joško Gvardiol Nestvaran podatak Joška Gvardiola od kojeg se crveni čak i veliki Mo Salah divider

Ansu Fati Procurio užasan razlog zbog kojeg Barceloninoj zvijezdi s 21 godinom prijeti najgori scenarij divider

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ključ Hajdukovog uspjeha! 🔑⚪

📸: Duje Klaric / CROPIX
Ozbiljne optužbe na račun Dinama. 🧐

📸: Goran Sebelic / CROPIX
UŽIVO iz Salzburga: Centar RB-a
Najveći, da je s nama, bi danas slavio svoj 60. rođendan. ❤️🇭🇷

"A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča." 🏀

📸: CROPIX