Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eh, svašta...

UEFA skrojila ludi kalendar: Jedan hrvatski klub kreće u Europu dok bude trajao Euro!?

SuperSport HNL i SuperSport Hrvatski nogometni kup dat će ukupno četiri predstavnika u Europu.

Rabuzinovo sunce (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Dva nas mjeseca dijele od prvih ždrijebova za pretkola UEFA-inih natjecanja u kojima će i ovo ljeto sudjelovati četiri hrvatska predstavnika.

Prvak će kontinentalnu sezonu otvoriti u drugom pretkolu Lige prvaka, osvajač Kupa kreće iz prvog pretkola Europske lige, dok će preostala dva suparnika svoj europski put započeti u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Termini odigravanja dvoboja su poznati, a jedan je specifičan po tome što "upada" u Europsko prvenstvo koje će se ovog ljeta igrati u Njemačkoj.

Naime, finale Eura zakazano je za nedjelju 14. srpnja u Berlinu, a prva utakmica prvog pretkola Europske lige igrat će se u četvrtak 11. srpnja (uzvrat je 18. srpnja).

Rijeka ili Dinamo u akciju će dva tjedna prije svih

Budući da se u finalu našeg Kupa uskoro sastaju Rijeka i Dinamo, koji će i u HNL-u završiti na prve dvije pozicije, onda je jasno da će, neovisno o tome tko osvoji Kup, u prvo pretkolo Europske lige ići drugoplasirani sastav iz našeg prvenstva.

Tamo će ga čekati pobjednici Kupa iz Danske, Grčke, Izraela, Cipra, Švedske, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Slovačke, Azerbajdžana, Slovenije, Moldavije i Kosova.

Dodajmo kako su prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka 23./24. srpnja, uzvrati su 30. i 31. srpnja, dok se drugo pretkolo Konferencijske lige igra 25. srpnja i 1. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider