Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OČEKUJU SE NEREDI

UEFA reagirala na vijesti da će finale Lige prvaka seliti iz Istanbula

UEFA je u petak odbacila napise nekih medija da bi se finale Lige prvaka moglo premjestiti iz Istanbula u Lisabon.

Trofej Lige prvaka (Foto: Afp)

Nakon što su engleske novine "Daily Mail" nedavno objavile da bi Lisabon mogao biti zamjenski domaćin finala nogometne Lige prvaka, ako u Istanbulu dođe do nereda tijekom turskih predsjedničkih izbora, UEFA je objavila da to nije točno.

"Utakmica će se odigrati u Istanbulu 10. lipnja kao što je i planirano", navodi UEFA.

UEFA se ogradila od politike

"UEFA ne vodi nikakve razgovore u drugom smislu s političkim institucijama, vladama ili nacionalnim nogometnim savezima."

Postoji zabrinutost da bi moglo doći do nemira ako na predsjedničkim izborima izgubi Tayyip Erdogan koji je na vlasti dva desetljeća.

"Daily Mail" piše da bi UEFA teško mogla odgoditi finale nakon što ga je 2020. i 2021. premjestila iz Istanbula zbog pandemije covida-19, ali da razmišlja o rezervnom planu.

Glavni grad Portugala bio je ključni dio plana B tijekom pandemije koronavirusa i tamo je održan završni turnir Lige prvaka od četvrtfinala do finala praznim tribinama.

Liga prvaka trenutno je u fazi polufinalu. U prvim polufinalnim susretima Inter je svladao gradskog rivala Milan sa 2-0, dok su Real Madrid i Manchester City odigrali 1-1. Uzvrati su 16. i 17. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider