Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Snažna poruka

Pogledajte kako izgleda lopta za finale Lige prvaka, jedna riječ je ispisana na ćirilici

Finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola igra se 28. svibnja u Parizu od 21 sat.

Lopta s finala ženske Lige prvaka (Foto: Afp)

UEFA je danas predstavila loptu s kojom će se igrati finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola ove subote, 28. svibnja u Parizu.

Radi se o bijeloj lopti sa srebrenim zvjezdanim poljima na kojoj će biti ispisana jedna riječ, i to na ćirilici i latinici. Odnosno, riječ "mir" ispisana je na ukrajinskom i engleskom jeziku.

Tim potezom krovna europska nogometna organizacija želi još jednom pozvati na obustavu ratnog sukoba na teritoriju Ukrajine koja posljednja tri mjeseca trpi napade ruske vojske.

Casemiro, Luka Modrić, Toni Kroos i Federico Valverde Veznjak Reala divi se Modriću: "Stalno se zafrkavam s njim oko jedne stvari" divider

Samo nekoliko dana nakon što je krenula ruska invazija na Ukrajinu, UEFA i FIFA su zajedničkim dogovorom izbacili Rusiju iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja.

Također, prekinuli su partnerstvo s ruskim divom Gazpromom, jednim od glavnih sponzora od 2012. Ugovor je prema specijaliziranim medijima procijenjen na 40 milijuna eura godišnje, a pokrivao je Ligu prvaka, međunarodna natjecanja u organizaciji UEFA-e kao i EURO 2024 koji će se održati u Njemačkoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider