Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ga teška kazna

UEFA pokrenula postupak protiv turskog nogometaša zbog sporne proslave pogotka

Merih Demiral se našao u središtu pozornosti zbog proslave na utakmici Turske i Austrije (2:1).

Igrač dana Merih Demiral (Foto: Afp)

Ono što se najavljivalo, dobilo je službenu potvrdu. UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Meriha Demirala zbog sporne proslave pogotka na utakmici Turske i Austrije (2:1) u Leipzigu.

Turski branič je zabio oba pogotka za veliku pobjedu, a u središte pozornosti je dospio zbog proslave koja je mnoge šokirala Nakon postinutog pogotka je rukama formirao "vučji pozdrav", odnosno simbol "Sivih vukova".

Radi se o pokretu koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost "turske rase" i teži ujedinjenju svih turskih naroda u jednu državu koja se, prema njima, proteže od Balkana preko centralne Azije pa sve do Kine.

"U vezi s utakmicom osmine finala UEFA Europskog prvenstva 2024. između Austrije i Turske odigrane 2. srpnja 2024. u Leipzigu u Njemačkoj, otvorena je istraga u skladu s člankom 31. stavkom 4. Disciplinskog pravilnika UEFA-e u vezi s navodnim neprimjerenim ponašanjem igrača Turskog nogometnog saveza Meriha Demirala," stoji u objavi na službenoj stranici krovne europske nogometne organizacije.

Podsjetimo, albanski reprezentativac Mirlind Daku je dobio dvije utakmice suspenzije jer je poticao na klicanje protiv dva naroda nakon utakmice protiv Hrvatske.

Daku je navodno pokrenuo klicanje "Pi*ka im materina, Srbima i Makedoncima", nakon čega je odložio megafon i krenuo prema centru terena. Hoće li sličnu kaznu dobiti i Demiral, tek ćemo vidjeti, no bio bi to težak udarac za njih.

Ionako za utakmicu četvrtfinala protiv Nizozemske ne mogu računati na Yukseka i Kokcua zbog kartona...

Merih Demiral FOTO Skandal na Euru: Turski junak golove slavio ozloglašenim simbolom, prijeti mu velika kazna divider

Nogometaši Srbije Nakon afere avion novi problemi tresu srpski nogomet: Savez naručio i platio odijela igračima, a onda - šok divider

Ivan Perišić Talijani plasirali senzaciju o Perišiću: "Mjesecima šalje pozitivne signale, ne bi imao ništa protiv povratka" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider