Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"to je naša dužnost"

UEFA oslobodila gotovo 70 milijuna eura za pomoć klubovima u teškoj situaciji zbog koronavirusa

UEFA je prije predviđenog roka oslobodila financijska sredstva kako bi pomogla klubovima koji su suočeni s financijskim problemima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski nogometni savez (UEFA) oslobodio je prije predviđenog roka gotovo 70 milijuna eura namijenjenih klubovima kao kompenzaciju za sudjelovanje njihovih igrača u reprezentativnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

UEFA se na taj čin odlučila kako bi pomogla klubovima da se lakše nose s financijskom krizom koju je uzrokovala pandemija bolesti COVID-19.

Isplata ovih sredstava trebala je biti po završetku dodatnih kvalifikacija, koje su trebale biti odigrane u ožujku, ali su odgođene zbog širenja koronavirusa. Prema novom planu dodatne kvalifikacije bi trebale biti dovršene u listopadu, ali je UEFA već sada odlučila proslijediti novac na račune klubova.

gol expired Zbog Maradone je zaigrao nogomet, no Messijeva najveća inspiracija je jedna druga legenda divider

Pedeset milijuna eura će dobiti klubovi čiji su igrači bili u sastavu 39 reprezentacija koje ne sudjeluju u dodatnim kvalifikacijama, dodatnih 17,7 milijuna eura će biti raspodijeljeno na klubove čiji su igrači u sastavima 16 reprezentacija koje sudjeluju u dodatnim kvalifikacija, a još 2,7 milijuna će biti raspodijeljeno po završetku kvalifikacijskog procesa.

"U ovim teškim vremenima mnogi su klubovi suočeni s financijskim poteškoćama, pogotovo s likvidnošću. Naša je dužnost bila osigurati da tim klubovima novac bude što prije isplaćen", izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Predsjednik Udruge europskih klubova (ECA) Andrea Agnelli pohvalio je reakciju krovne organizacije europskog nogometa.

"Ovo predstavlja prijeko potrebnu injekciju likvidnosti za klupske financije i rezultat je zajedničkog rada ECA-e i UEFA-e kako bi se klubovi zaštitili od egzistencijalne prijetnje."

gol expired Napadaju legendarnog napadača jer je pun ko brod, a ne donira novac: "Nisam ja donio koronavirus" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider