Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA odlučuje

Neće se igrati utakmica Tottenhama i Rennesa: Engleska momčad ispada iz Konferencijske lige?

Susret Konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa trebala se igrati prošlog četvrtka, 9. prosinca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa koja je odgođena zbog većeg broja koronavirusom u engleskoj momčadi, ipak se neće igrati, objavila je UEFA.

Unatoč razgovorima s obje strane, nije se mogao pronaći alternativni datum za ponovno odigravanje utakmice prije UEFA-inog roka od 31. prosinca.

"Nažalost, unatoč svim naporima, nije se moglo pronaći rješenje koje bi odgovaralo jednom i drugom kluba. Zbog toga se utakmica neće igrati, a slučaj će se proslijediti UEFA-inom etičkom i disciplinskom tijelu koje će donijeti odluku u skladu s aneksom J", stoji u UEFA-inom priopćenju.

Aneks J pravilnika Konferencijske lige sugerira da će se Rennesu dodijeliti tri boda, a utakmica registrirati rezultatom 3:0 u korist francuske momčadi.

gol expired VIDEO Bizarna situacija u Italiji: Upisao se u strijelce nakon što je izašao iz igre? Evo o čemu se radi divider

Takav bi ishod označio kraj natjecanja engleske momčadi u Konferencijskoj ligi. Za osvajanje drugog mjesta i plasman u knock-out fazu, trebala im je pobjeda protiv Rennesa na domaćem terenu.

Međutim, UEFA-ino tijelo će utvrditi jesu li "Spursi" zaista imali 13 dostupnih igrača i vratara, koliko ih je potrebno za odigravanje utakmice. Također, uzet će se u obzir koliko su oba kluba bila spremna na kompromis oko pronalaska novog datuma odigravanja utakmice.

Podsjetimo, utakmica nije odigrana jer je čak osam igrača i pet članova osoblja Tottenhama bilo pozitivno na Covid-19.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider