Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijete problemi

UEFA ozbiljno raspravljala o otkazivanju utakmica zbog koronavirusa: ''Mi smo tu nemoćni''

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na sastanku održanom u ponedjeljak u Amsterdamu raspravljao je o mogućnosti otkazivanja utakmica zbog širenja epidemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je održala sastanak na kojem je jedna od tema bio i koronavirus koji bi mogao utjecati na odigravanje utakmica, uključujući i one u dodatnim kvalifikacijama za ovogodišnji Euro koje su zakazane za kraj ožujka,

Na kraju je zaključeno kako ta odluka nije u nadležnosti UEFA-e već vlada i zdravstvenih organizacija u svakoj od država.

"U kontaktu smo s lokalnim vlastima i postupat ćemo onako kako nam one kažu. Mi smo tu nemoćni, u rukama smo onih koji su stručnjaci za ovakve situacije", izjavio je glasnogovornik UEFA-e.

Utakmice dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji Euro, koji bi se trebao održati od 12. lipnja do 12. srpnja u 12 različitih gradova, u kojima će se 16 reprezentacija boriti za preostala četiri mjesta prema programu bi se trebale igrati 26. i 31. ožujka.

Spomenimo i kako je švicarsko nogometno prvenstvo prekinuto najmanje do 23. ožujka zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, odlučeno je u ponedjeljak nakon što su klubovi odbili mogućnost igranja utakmica bez gledatelja.

U Švicarskoj je dosada potvrđeno najmanje 25 slučajeva zaraze, pa su tamošnje vlasti u petak zabranile održavanje svih događaja na koje bi moglo doći više od 1000 osoba sve do 15. ožujka. Nakon te odluke vodstvo Švicarske lige (SFL) otkazalo je sve utakmice prve i druge lige koje su se trebale igrati proteklog vikenda.

"Klubovi su odbili mogućnost odigravanja utakmica bez gledatelja iz ekonomskih razloga, ali i zato što još uvijek na raspolaganju imamo dovoljno rezervnih termina", objavila je SFL.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider