Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
totalna zbrka

UEFA naredila novo odigravanje utakmice Željezničara i Maccabija: Pravedna odluka, ali Željo nije zadovoljan

Odigrat će se odgođeni susret Željezničara i Maccabija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je odlučila da se odgođeni susret prvog pretkola Europske lige između Maccabija iz Haife i sarajevskoga Željezničara igra ponovo u Izraelu.

Prema toj odluci koja je dostavljena klubovima, utakmica se treba odigrati do 12.rujna, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.

I dok većina sarajevskih medija ocjenjuje kako je odluka UEFA-e pravična jer se u prigodama masovnije zaraze često utakmica registrirala rezultatom 3-0 protiv kluba čiji su igrači pozitivni, Željezničar će, kako u subotu prenosi portal Klix.ba, uložiti priziv na ovu odluku i još jednom zahtijevati da se meč odigra na neutralnom terenu.

gol expired Lokomotivi stiže novo pojačanje: S bivšim Vatrenim dogovorili se za pet minuta divider

Susret je odgođen zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Zanimljivo je kako su dva od pet nogometaša bili negativni nakon što su u petak u Sarajevu obavili testiranje. Kako je službeno priopćeno uprava kluba Grbavice je u petak dostavila UEFA-i obavljene testove u proteklih pet dana.

Odluku o odgađanju utakmice koja se trebala igrati u četvrtak donijelo je izraelsko ministarstvo zdravstva nakon što su u srijedu ujutro testirali sve nogometaše, članove stručnoga stožera i dužnosnike Željezničara koji su doputovali u Haifu, a testovi su pokazali pet pozitivnih. Izraelci su smatrali kako situacija nije dovoljno da se igra utakmica te su zahtijevali deportaciju Željine ekspedicije iz Izraela, što je na kraju i urađeno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider