Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Sigurno ćemo provjeriti''

UEFA istražuje incident turskih reprezentativaca: Sporna proslava gola izazvala oštre reakcije

UEFA će razmotriti kontroverznu proslavu gola turskih nogometnih reprezentativaca u pobjedi 1-0 nad Albanijom u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020.

Proslava gola turskih nogometaša (Screenshot Twitter)

Naime, turski igrači su izrazili potporu turskoj ofenzivi protiv Kurda u Siriji što bi predstavljalo nedopušteno uključivanje politike u nogomet, javljaju strane novinske agencije.

UEFA-ina pravila zabranjuju uporabu političkih i vjerskih simbola na utakmicama, a kazne su vrlo visoke. "Ja osobno nisam vidio taj pozdrav koji bi se mogao smatrati provokacijom (...), ali sigurno ćemo provjeriti", izjavio je talijanski glasnogovornik UEFA-e Philip Townsend.

gol expired Dalić rotacijama čuva mir u kući: Tri izmjene za pobjedu Hrvatske i plasman na Euro divider

Naime Turska je u Istanbulu na stadionu Fenerbahce Ülker s 1-0 pobijedila Albaniju, a turski su nogometaši nakon odlučujućeg pogotka Cenka Tosuna u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice otišli pred navijače i salutirali poput vojnika.

Osim toga, poslije utakmice, reprezentacija je na svom službenom Twitter profilu objavila i fotografiju na kojoj igrači salutiraju uz popratni tekst u kojem se navodi da je pobjeda "posvećena hrabrim vojnicima i drugim mučenicima".

Prekršaj na Kovačiću (Foto: GOL.hr) Hrvatska remizirala u Walesu, po Euro ipak u posljednjoj utakmici kvalifikacija divider

Turska je u srijedu pokrenula ofenzivu protiv Kurda u Siriji nakon što je američki predsjednik Donald Trump povukao američke trupe s tursko-sirijske granice. Ofenziva je izazvala oštre reakcije u mnogim europskim zemljama od kojih su neke zaustavile izvoz oružja u Tursku.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider